XL Hair behandeling

XL Hair is een nieuwe behandelmethode die door ons wordt aangeboden. Deze injectiebehandeling kan ingezet worden tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Middels de moderne U225 Mesoinjector wordt hyaluronzuur en een mix van vitamines en mineralen in de hoofdhuid gespoten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven langer zitten. Voor een langdurig resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden.
op uw gemak de haartransplantatie ondergaan

Wat is XL Hair?  

XL Hair bestaat uit hyaluronzuur, vitaminen, groeifactoren (FGF) en een biorevitalisatie complex. Samen zorgen deze stoffen er voor dat de haarzakjes die onvoldoende voedingsstoffen hebben, worden gevoed en opnieuw worden geactiveerd. Dunner wordend haar wordt hiermee aangepakt. Het resultaat is dikker en steviger haar. Wat levert de XL Hair behandeling op?

– Remt haaruitval door het haar sterker te maken;
– Stimuleert haarzakjes een sterkere haarschacht te maken door ze van voldoende voedingsstoffen te voorzien;
– Stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid;
– Voedt en revitaliseert haarzakjes;
– De haarzakjes met weinig haar zullen weer haar gaan aanmaken.

Om de XL Hair behandeling uit te voeren moeten er haarzakjes aanwezig zijn in de hoofdhuid. De injectie van de voedings- en groeistoffen gebeurt namelijk in de haarzakjes. Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden op plekken waar het haar volledig weg is, daar is een transplantatie voor nodig. De XL Hair behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Hoe wordt de XL Hair behandeling uitgevoerd?  

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies (uitgevoerd in 8 weken) en voor vrouwen uit 8 sessies (uitgevoerd in 12 weken). De eerste 4 behandelingen vinden wekelijks plaats en daarna eens per 2 weken.

De behandeling wordt uitgevoerd met de U225 Mesoinjector. De Franse U225 is de meest geavanceerde mesotherapie-injector die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. Dit is een unieke specificatie die tot meer vermogen leidt en snellere naaldbewegingen mogelijk maakt. De naaldsnelheid maakt een snellere punctie mogelijk, waardoor de gehele behandeling vrijwel pijnloos verloopt. De U225 is een zeer stabiel apparaat, waarbij enkel de naald heen én weer gaat. Dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.

Nazorg – Ondersteunende producten

Wanneer u de XL Hair behandeling bij ons ondergaat, krijgt u van ons ook de zogenoemde ‘Revitalix XL Hair shampoo’. Deze shampoo zal de behandeling ondersteunen en extra verzorging bieden. De Revitalix shampoo revitaliseert de haarwortels, maakt het haar steviger en voorziet het haar van de benodigde voedingsstoffen. U kunt het dagelijks gebruiken als aanvulling op de XL Hair behandeling. Revitalix shampoo wordt vaak gebruikt in combinatie met de Hair Energizer Spray (voedt, revitaliseert, versterkt en verdikt het haar vanaf de wortels)  om het resultaat van de behandeling te optimaliseren.

Alle bovenstaande producten krijgt u van ons gratis, zodat het maximale resultaat kan worden behaald.

Behandeltip: XL Hair combineren met Low-level Laser Therapie

Om het beste en maximale resultaat te behalen van uw XL Hair behandeling, kunt u uw behandeling combineren met Low-level Laser Therapie (hierna: LLLT). Low Level Laser therapie is één van de meest geavanceerde behandelingen tegen haaruitval, en is geschikt voor mannen en vrouwen die een vollere, dikkere haarbos willen. Het is aangetoond dat rood laserlicht de cellen in het haarzakje stimuleert en energie geeft. LLLT, een vorm van lichttherapie, die de voortgang van haaruitval stopt en haargroei bevordert, met dikkere, sterkere haarschachten en opnieuw groeiende haren als gevolg.

Hoe werkt LLLT?

Bij deze behandeling wordt uw hoofdhuid behandeld met een diodelaser. Diodelasers tegen haarverlies geven rood licht af met een golflengte van 630-670 nanometer. De zon straalt golflengtes uit die variëren van 250-2.500 nanometer.

LLLT is een eenvoudige blootstelling aan één deel van het totale spectrum van de zon, gedurende een beperkte periode. Het blijkt dat sommige golflengtes een positieve invloed hebben op ons lichaam en wondgenezing stimuleren, ontstekingen remmen en haargroei bevorderen. Gemiddeld duurt zo’n lasertherapiesessie 20-60 minuten.

Veelgestelde vragen over XL Hair

 • Is extra ondersteuning van de XL Hair behandeling mogelijk om betere resultaten te behalen?

  De XL Hair behandeling kan geoptimaliseerd worden door thuis verschillende Daily Care producten te gebruiken.
  – Daily Care Hair (Hair Energizer Spray)
  – Scalpfit (enkel te gebruiken vooraf aan een haartransplantatie)
  – Revitalix (post treatment shampoo)

  Indien u enkel een XL Hair behandeling zal ondergaan, dan krijgt u al deze 3 producten van ons mee. Hier betaalt u geen extra kosten voor, Visus Haarkliniek ondersteunt graag het behandelproces en doet er alles aan om het optimale resultaat te bereiken.

  Indien u een XL Hair behandeling combineert met een haartransplantatie, dan gebruikt u de Scalpfit shampoo enkel vooraf aan de behandeling. Deze shampoo reinigt de hoofdhuid en zorgt er voor dat de dode huidcellen van uw hoofdhuid worden verwijderd. Na een haartransplantatie wordt deze shampoo niet gebruikt. De Hair Energizer Spray en de Revitalix kunt u zowel voor- als achteraf de behandeling gebruiken.

  Wanneer u de XL Hair behandelingen na de haartransplantatie krijgt ter ondersteuning van het behandelresultaat, dan gebruikt u enkel de Hair Energizer Spray en de Revitalix.

 • Welke ondersteunende producten gebruik ik thuis om betere resultaten te bereiken met de XL Hair behandeling?

  Daily Care Hair (Hair Energizer Spray)
  Deze (niet vette, kleur- en geur loze) haarspray bevat de actieve ingrediënten van XL Hair en wordt iedere dag na het wassen op de hoofdhuid in gemasseerd. Er kan ook gekozen worden voor 3x per week, tweemaal per dag.

  Scalpfit Shampoo
  Scalpfit is een shampoo waarmee de hoofdhuid voorbereid kan worden op een haartransplantatie. Scalpfit Shampoo zorgt ervoor dat de hoofdhuid schoon en gedesinfecteerd wordt, zodat deze klaar is voor esthetische en chirurgische procedures.
  Indien u een haartransplantatie bij ons heeft ondergaan, dan gebruikt u na de behandeling géén Scalpfit shampoo. Deze zult u ook niet van ons mee krijgen. U gebruikt alleen de shampoo en de spray zoals hierboven beschreven.

  Revitalix Shampoo
  Deze shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik zowel tijdens de behandelperiode als daarna. Revitalix bevat de actieve ingrediënten van XL Hair die het behandelresultaat blijvend ondersteunen.

 • Welke vormen van haaruitval kan behandeld worden met een XL Hair behandeling?

  Mannen: Wanneer als uitgangspunt de Norwood Schaal wordt gehanteerd, dan is de XL Hair behandeling geschikt voor mannen met kaalheid van Type 2A, 3, 3A, 4 en 4A.

  Vrouwen: Wanneer als uitgangspunt de Ludwig Schaal wordt gehanteerd, dan is de XL Hair behandeling geschikt voor vrouwen met kaalheid van Type 1, 2 en 3.

 • Kan er een allergische reactie optreden door een XL Hair behandeling?

  Vooraf aan de behandeling vragen wij altijd naar uw allergieën. Deze informatie vergelijkt onze arts met de bestanddelen van de XL Hair serum. Indien u allergisch bent voor één van de bestanddelen, kan de behandeling niet worden uitgevoerd.

  Tevens voert onze behandelen eerst een allergietest bij u uit door tijdens de eerste behandeling een klein beetje vloeistof in uw onderarm te injecteren en te controleren of er een reactie optreedt.

 • Hoe verloopt de behandeling en doet het pijn?

  Op de dag van de behandeling wordt u ontvangen in onze kliniek. De behandeling wordt uitgevoerd door middel van het modernste injectieapparaat die beschikbaar is op de markt, namelijk de Meso-injector U225. De ingreep is pijnloos, u ervaart een drukgevoel tijdens de behandeling. Eén sessie duurt ongeveer 30 minuten.

  De verschillende actieve ingrediënten die zich bevinden in de XL Hair serum, zorgen er voor dat de haaruitval wordt afgeremd. Ook zorgt het ervoor dat de bestaande haren steviger en gezonder worden.

 • Hoe vaak moet ik terugkomen voor een behandeling en hoeveel tijd moet daar tussen zitten?

  – Mannen 6 sessies: eerste 4 sessies elke week en laatste 2 sessies om de 2 weken
  – Vrouwen 8 sessies: eerste 6 sessies elke week en laatste 2 sessies om de 2 weken

  Verder raden wij aan om elk half jaar een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren.

 • Waarom hebben vrouwen meer sessies nodig vergeleken met mannen?

  De oorzaak van kaalheid is verschillend bij vrouwen vergeleken met mannen. Verschillende onderzoeken met XL Hair hebben aangetoond dat een behandelschema met 8 sessies voor vrouwen en 6 sessies voor mannen het beste behandelresultaat tonen. Visus Haarkliniek volgt hierbij het advies en behandelprotocol van de producent.

 • Wanneer merk ik verschil en begin ik resultaat te zien?

  Belangrijk: XL-hair stopt haaruitval en voedt en activeert de bestaande haarzakjes en haren. Een voorwaarde voor het krijgen van dikker haar is dus dat u nog genoeg haarzakjes hebt. Uw dermatoloog kan hier samen met u naar kijken met een speciale camera.

  Na 2 maanden stopt de haaruitval. Na 4 maanden verschijnen dunne witte haartjes uit de haarzakjes die u nog heeft. Na 6 maanden ontwikkelen deze dunne haartjes zich tot dikkere echte haren. Dan merkt u ook dat uw haar dikker is.

 • Waar moet ik op letten na een XL Hair behandeling?

  Het wordt aangeraden om
  – hoge temperaturen, tenminste de eerste 12 uur na behandeling, te vermijden, zoals blootstelling aan de zon en sauna;
  – De dag van de behandeling het haar niet te wassen;
  – De dag na uw behandeling kunt u uw haar wassen met de shampoo die u van ons heeft gekregen;
  – In het geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen;
  – Indien u uw haar verft, mag dit tot 5 dagen voor en vanaf 2 dagen na de behandeling weer.

 • Wat kost een XL Hair behandeling?

  De prijs varieert en hangt af van de hoeveelheid XL Hair behandelingen die toegediend moeten worden. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij Visus. Wij kunnen u dan ook een prijsindicatie geven. Een overzicht van onze prijzen vindt u terug op tarieven