Vragen over XL Hair

Antwoord op al uw vragen over de niet chirurgische, ondersteunende injectiebehandeling XL-Hair.

my-post-15

Kelly

Assistente

 

Wat houdt de XL Hair behandeling in en wat zijn de werkzame bestanddelen?

XL Hair bestaat uit hyaluronzuur, vitaminen, groeifactoren (FGF) en een biorevitalisatie complex. Samen zorgen deze stoffen er voor dat de haarzakjes die onvoldoende voedingsstoffen hebben, worden gevoed en opnieuw worden geactiveerd. Middels de moderne U225 Mesoinjector wordt hyaluronzuur en een mix van vitamines en mineralen in de hoofdhuid gespoten.

Dunner wordend haar wordt hiermee aangepakt. Het resultaat is dikker en steviger haar. Om de XL Hair behandeling uit te voeren moeten er haarzakjes aanwezig zijn in de hoofdhuid. De injectie van de voedings- en groeistoffen gebeurt namelijk in de haarzakjes. Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden op plekken waar het haar volledig weg is, daar is een transplantatie voor nodig. De XL Hair behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Wat zijn de voordelen van de XL Hair behandeling?

 • Stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes beter en meer worden gevoed. Een betere bloedtoevoer zorgt ervoor dat de huid sneller geneest en u meer resultaat haalt uit uw haartransplantatie.
 • Remt haaruitval door het haar sterker te maken. Stimuleert haarzakjes een sterkere haarschacht te maken door ze van voldoende voedingsstoffen te voorzien.
 • Behandelsessies worden uitgevoerd met de moderne U225 Mesoinjector. Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De U225 is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.
 • De haarzakjes met weinig haar zullen weer haar gaan aanmaken. De XL Hair behandeling leidt dus niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Wat zijn de nadelen van de XL Hair behandeling?

Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden op plekken waar het haar volledig weg is, daar is een transplantatie voor nodig. De XL Hair behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Voel ik pijn tijdens een XL Hair behandeling?

Behandelsessies worden uitgevoerd met de moderne U225 Mesoinjector. Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De U225 is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.

Een goed uitgevoerde XL Hair behandeling, kenmerkt zich door geen pijn (hooguit een drukgevoel op de huid) en geen bloedingen aan de huid. Al onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het kundig uitvoeren van deze behandeling. 

Is de XL Hair behandeling geschikt voor zowel mannen als vrouwen?

De XL Hair behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De geschiktheid voor XL Hair wordt beoordeeld op basis van medische factoren en de aanwezigheid van follikels in uw hoofdhuid. Uw geslacht heeft daar geen invloed op.
Vrouwen hebben echter meer sessies nodig. Een XL Hair pakketbehandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies (uitgevoerd in 8 weken) en voor vrouwen uit 8 sessies (uitgevoerd in 12 weken). De eerste 4 behandelingen vinden wekelijks plaats en daarna eens per 2 weken.

Welke vormen van kaalheid bij mannen kunnen behandeld worden met XL Hair?

XL Hair kan worden toegepast op alle gebieden van de hoofdhuid waar haarfollikels aanwezig zijn.

Welke vormen van kaalheid bij vrouwen kunnen behandeld worden met XL Hair?

XL Hair kan worden toegepast op alle gebieden van de hoofdhuid waar haarfollikels aanwezig zijn.

Hoe lang duurt de XL Hair behandeling en hoe vaak moet ik komen voor een behandeling?

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies (uitgevoerd in 8 weken) en voor vrouwen uit 8 sessies (uitgevoerd in 12 weken). De eerste 4 behandelingen vinden wekelijks plaats en daarna eens per 2 weken.
Voor een langdurig resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Ik heb last van eczeem of heb problemen met mijn huid, kan ik behandeld worden met XL Hair?

Indien uw problemen en/of aandoening onder controle is, kan er behandeld worden. Tijdens het consult kan onze dermatoloog een beoordeling geven van uw huid(aandoening). Op basis daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.

Kan ik in de periode dat ik XL Hair behandelingen afneem mijn haren laten verven?

Indien u uw haar verft, mag dit tot 5 dagen voor de eerste XL Hair sessie en vanaf 2 dagen na de laatste XL Hair sessie weer.

Wanneer kan ik na een XL Hair behandeling mijn (geïmplanteerde) haren laten knippen?

Indien u enkel een LLLT/XL Hair behandeling heeft gehad en géén haartransplantatie, dan is er géén beperking met betrekking tot het laten knippen van uw haren.

Indien u een haartransplantatie heeft gehad, dan mag u weer 4 weken na de haartransplantatie uw haren laten knippen. Uw huid blijft echter wel kwetsbaar. Geef dit door aan uw kapper. U mag uw hoofd niet scheren, ook niet met een scheerapparaat/tondeuse. Enkel het laten knippen van uw haren met een schaar is toegestaan. 6 maanden na de haartransplantatie kunt u uw haren weer scheren.

Krijg ik een litteken na een XL Hair behandeling en wat voor complicaties kunnen er ontstaan?

Een XL Hair behandeling leidt niet tot littekens op uw hoofdhuid. Na de behandeling kan er sprake zijn van een lokale reactie, jeuk, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.

Moet ik met het gebruik van mijn eigen medicatie stoppen wanneer ik XL Hair behandelingen krijg?

U hoeft niet te stoppen met de eigen medicatie. Wij adviseren u om de medicijnen die u gebruikt altijd door te geven aan onze artsen. Sommige medicijnen vormen namelijk een contra-indicatie voor de XL Hair behandeling, waardoor deze niet kan worden uitgevoerd.

Kan ik een haartransplantatie combineren met XL Hair behandeling?

Een combinatiebehandeling is zeker mogelijk. Beide behandelingen zullen elkaar stimuleren. XL Hair zal bijdragen aan het herstel van uw hoofdhuid en draagt bij aan het behalen van een maximaal resultaat. Meestal wordt de haartransplantatie eerst uitgevoerd en start u een maand na de ingreep met de XL Hair sessies.

Kan ik een XL Hair behandeling combineren met andere niet chirurgische, ondersteunende behandelmethoden?

Om het beste en maximale resultaat te behalen van uw XL Hair behandeling, kunt u uw behandeling combineren met Low-level Laser Therapie (hierna: LLLT). Low Level Laser therapie is één van de meest geavanceerde behandelingen tegen haaruitval, en is geschikt voor mannen en vrouwen die een vollere, dikkere haarbos willen. Het is aangetoond dat rood laserlicht de cellen in het haarzakje stimuleert en energie geeft. LLLT, een vorm van lichttherapie, die de voortgang van haaruitval stopt en haargroei bevordert, met dikkere, sterkere haarschachten en opnieuw groeiende haren als gevolg. Gemiddeld duurt zo’n lasertherapiesessie 20-60 minuten en is te combineren met een XL Hair afspraak.

Wanneer begin ik resultaat te zien na een XL Hair behandeling?

Na 2 maanden stopt de haaruitval. Na 4 maanden verschijnen dunne witte haartjes uit onderontwikkelde haarzakjes die u nog heeft. Na 6 maanden ontwikkelen deze dunne haartjes zich tot dikkere haren. Dan merkt u ook dat uw haar dikker is.

Is het resultaat van de XL Hair behandeling blijvend en permanent?

Voor een langdurig en blijvend resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor een XL Hair behandeling nadat ik het minimum aantal behandelingen heb gehad?

Voor een langdurig en blijvend resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Voel ik pijn tijdens een XL Hair behandeling?

Behandelsessies worden uitgevoerd met de moderne U225 Mesoinjector. Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De U225 is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.

Voel ik pijn na een XL Hair behandeling?

U heeft geen pijn na de XL Hair behandeling. Er kan wel sprake zijn van een lokale reactie, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.
In het geval van bijwerkingen, adviseren wij meteen contact met de behandelaar op te nemen.

Moet ik op nacontrole komen na een XL Hair behandeling?

Er worden géén specifieke nacontroles gepland na een XL Hair behandeling. Tijdens iedere volgende sessie beoordeeld onze haarspecialist uw hoofdhuid. Dit kunt u beschouwen als een (korte) nacontrole. Tevens is dit het moment waarop u al uw vragen kunt stellen.

Kan ik werken in de periode dat ik XL Hair behandelingen krijg?

Dat is zeker mogelijk. Afhankelijk van het type werk wat u doet, kunnen wij aanraden om op de dag van uw behandeling vrij te nemen. Uw hoofdhuid zal namelijk op de behandeldag iets gevoeliger zijn dan normaal. Als u bijvoorbeeld buiten werkt, is het belangrijk dat u op de dag van de behandeling hoge temperaturen, fel zonlicht en omgevingen die kunnen leiden tot een infectie vermijdt (bijvoorbeeld een bouwplaats).

Wat is de U225 Mesoinjector?

De U225 is een injector waarmee wij de XL Hair behandeling uitvoeren. Hiermee wordt hyaluronzuur en een mix van vitamines en mineralen in de hoofdhuid gespoten. De U225 is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De U225 is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.

Kan er jeuk en roodheid ontstaan na een XL Hair behandeling?

Na de behandeling kan er sprake zijn van een lokale reactie, jeuk, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.

Welke ondersteunende producten worden meegegeven bij een XL Hair behandeling en wat is het effect hiervan?

Wanneer u de XL Hair behandeling (en LLLT) bij ons ondergaat, kunt u ook de zogenoemde ‘Revitalix XL Hair shampoo’ online aanschaffen. Deze shampoo zal de behandeling ondersteunen en extra verzorging bieden. De Revitalix shampoo revitaliseert de haarwortels, maakt het haar steviger en voorziet het haar van de benodigde voedingsstoffen. U kunt het dagelijks gebruiken als aanvulling op de XL Hair behandeling. Revitalix shampoo wordt vaak gebruikt in combinatie met de Hair Energizer Spray (voedt, revitaliseert, versterkt en verdikt het haar vanaf de wortels).

Waar moet ik op letten bij het inplannen van XL Hair behandelingen?

Het is belangrijk dat het behandelprogramma goed wordt opgevolgd en wordt ingepland in de periode zoals voorgeschreven. Dit draagt bij aan een maximaal resultaat.
Voor mannen betekent dit dat de eerste 4 sessies elke week plaatsvinden en de laatste 2 sessies om de 2 weken. De totale duur is 8 weken.
Voor vrouwen betekent dit dat de eerste 6 sessies elke week plaatsvinden en de laatste 2 sessies om de 2 weken. De totale duur is 10 weken.

Waar moet ik op letten bij het afnemen van XL Hair behandelingen?

Na de behandeling wordt het aangeraden om:

  • • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 24 uur na behandeling, te vermijden, zoals blootstelling aan de zon, sauna en hammam;
  • • De eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten of te zwemmen;
  • • De eerste 24 uur na de behandeling géén gebruik te maken van hairstyling producten zoals gel, wax, spray of schuim;
  • • In het geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen.
   • De dag van de behandeling (na de behandeling) het haar niet te wassen;
 •  

Door wie wordt een XL Hair behandeling uitgevoerd binnen Visus Haarkliniek?

De XL Hair behandelingen worden uitgevoerd door één van onze artsen of haarspecialisten. Onder het kopje ‘ons team’ kunt u hier meer informatie over terugvinden.

Heeft het seizoen van het jaar een effect op de XL Hair behandeling?

Nee. Het is belangrijk om fel zonlicht op de dag van uw behandeling te vermijden. Dat kan lastiger zijn in de zomer.

Wat kost een XL Hair behandeling?

De prijs varieert en hangt af van de hoeveelheid XL Hair behandelingen die toegediend moeten worden. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij Visus. Wij kunnen u dan ook een prijsindicatie geven. Een overzicht van onze prijzen vindt u terug op tarieven.

Kan ik na een XL Hair behandeling een pet, muts of hoed dragen?

Indien u enkel een XL Hair behandeling heeft gehad en géén haartransplantatie, dan is er géén beperking met betrekking tot het dragen van een pet, muts of hoed. Het is belangrijk om na uw XL Hair behandeling uw hoofdhuid goed te beschermen tegen fel zonlicht. De volgende dag neemt de gevoeligheid af en is er geen beperking meer.

Top