Vragen over Wenkbrauwtransplantatie

Antwoord op al uw vragen over een wenkbrauwtransplantatie en de toegepaste techniek voor het
uitvoeren van deze behandeling.

doctor

D. Yilmaz

Arts

 

Hoeveel grafts heb ik nodig voor wenkbrauwtransplantatie?

Het aantal grafts dat u nodig heeft per wenkbrauw kan variëren van 50 tot 400 grafts. Dat is afhankelijk van het doel van de ingreep. Wanneer u een litteken wilt maskeren, dan heeft u bijvoorbeeld voldoende aan 50-100 grafts. Indien de ingreep is gericht op een volledig herstel van de wenkbrauw of het creëeren van een vollere look, dan moet u eerder denken aan 300-400 grafts per wenkbrauw.

Kan ik een wenkbrauwtransplantatie combineren met een haartransplantatie?

Indien het totaal aantal grafts wat er voor de meerdere gebieden nodig is een maximum heeft van 4500, dan kan kunnen de behandelingen tijdens één sessie worden uitgevoerd.

Ik heb een haartransplantatie gehad, na hoeveel tijd kan ik een wenkbrauwtransplantatie krijgen?

Indien een combinatiebehandeling van beide zones niet op dezelfde dag mogelijk is, dan adviseren we om 1 jaar na de haartransplantatie een andere zone te behandelen. Het donorgebied moet namelijk eerst volledig genezen zijn alvorens een volgende ingreep uitgevoerd kan worden en er weer donorharen kunnen worden geoogst.

Hoe wordt de vorm van de nieuwe wenkbrauwen bepaald?

Tijdens het consult en vooraf aan de ingreep, wordt de vorm van uw wenkbrauwen bepaald. Dit gebeurt in overleg met u, waarbij de arts er uiteraard voor zorgt dat het ontwerp zo natuurlijk mogelijk is. Het is daarbij nuttig dat u foto’s van uw jongere levensjaren meeneemt en/of van mensen van wie u de wenkbrauwvorm mooi vindt. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste vorm te bepalen.

Wat zijn de risico’s van wenkbrauwtransplantatie?

Wenkbrauwtransplantatie is een zeer veilige procedure. Gezien de vasculaire aard van de hoofdhuid en het voorhoofdgebied zijn infecties uitzonderlijk zeldzaam. Sommige zwellingen en blauwe plekken kunnen zich gedurende de eerste week na de ingreep ontwikkelen. Er kan wat pijn of ongemak zijn met betrekking tot injecties om het gebied te verdoven, maar de procedure zelf is pijnloos. Nadat de verdoving is uitgewerkt, is napijn mogelijk. De wond kan branderig aanvoelen, zoals een schaafwond.

Waar worden de te implanteren donorharen vandaan gehaald?

De donorharen zijn meestal afkomstig van het achterhoofd en worden ‘geoogst’ met de DHI techniek. In sommige gevallen worden de haarzakjes die lager op het achterhoofd zitten geoogst, hier zijn de haren namelijk wat dunner en bestaande uit één haar per haarzakje. Om een natuurlijk resultaat te bereiken, is het erg belangrijk om enkel haarzakjes met één tot twee haren te gebruiken.

Waarom wordt een wenkbrauwtransplantatie uitgevoerd met enkel de DHI methode?

  • De DHI Implanter maakt het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren, dus zonder vooraf gemaakte incisies in de ontvangende zone. Dit betekent minimale schade aan de huid en een sneller herstel.
  • Het gebruik van de DHI Implanter garandeert volledige controle en veiligheid over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.
  • Toepassing van de DHI techniek zorgt er voor dat er bijna géén sprake is van bloeding tijdens het implantatieproces.
  • Dankzij de DHI methode is het mogelijk om 50-55 haarzakjes te implanteren per cm2, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 40-45 per cm2 zijn.

Hoeveel dagen na de ingreep mag ik mijn wenkbrauwen weer (laten) knippen?

De getransplanteerde haren komen van een gebied waar de haargroei sneller is. Om deze reden zult u tijdens het genezingsproces regelmatig de getransplanteerde haren moeten bijknippen met een schaar. Dit door het verschil in groeisnelheid en om visueel gezien een gelijke lengte van de wenkbrauwharen te bewaken. Na 6-12 maanden passen de getransplanteerde haren zich aan de omgeving aan en merkt u geen verschil meer met uw wenkbrauwharen.
Het epileren van de wenkbrauwen (die zijn getransplanteerd) is na 6 maanden weer mogelijk. In de periode daarvoor bestaat er een kans dat u de haarzakjes meetrekt.

Hoe lang duurt een wenkbrauwtransplantatie?

Dat is afhankelijk van het aantal grafts wat u nodig heeft. Gemiddeld duurt de ingreep voor 2 wenkbrauwen 3-4 uur.

Moet ik op nacontrole komen na een wenkbrauwtransplantatie?

Wij maken met u een afspraak voor de eerste wasbeurt. Het eerste keer wassen van het behandelend en donorgebied doen wij samen in de kliniek. Dat gebeurt op dag 2 van de ingreep. Vervolgens zien wij u na 1 maand, 6 maanden en 12 maanden voor controle graag terug. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar.

Top