Vragen over Visus Haarkliniek

Antwoord op al uw algemene vragen over Visus Haarkliniek, zoals onze unieke expertise, ervaring en werkwijze.

my-post-5

Beau

Assistente

 

Waarom zou ik moeten kiezen voor Visus Haarkliniek?

Er zijn talloze klinieken en behandelmethodes tegen haarverlies. Het kan lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken. Wij garanderen u excellente kwaliteit, superieure deskundigheid, decennia lange ervaring en aandacht voor veiligheid.

Allereerst hebben wij een zeer ervaren behandelteam die tot heden al méér dan 10.000 patiënten heeft behandeld. Verder zijn wij de eerste kliniek in Nederland met de ARTAS Robot, hebben een laagste prijsgarantie, bieden als enige de DHI methode aan in Nederland, gebruiken de modernste naaldvrije verdovingstechnieken en hebben een levenslange groeigarantie voor de getransplanteerde haren.

Indien u hier mee over wilt lezen, bezoek dan de volgende pagina: Waarom Visus?

Waar wordt het medisch instrumentarium van Visus Haarkliniek gesteriliseerd?

Visus Haarkliniek biedt maximale hygiëne en werkt samen met het IJsselland ziekenhuis voor de sterilisatie van medisch instrumentarium. Ons instrumentarium wordt daarbij onder streng toezicht en in een professionele werkomgeving gesteriliseerd.

Hoe wordt omgegaan met nood en spoedsituaties bij Visus Haarkliniek?

In geval van complicaties en/of een noodsituatie, hebben wij een eigen noodtelefoon en werken wij samen met het IJsselland ziekenhuis, zodat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week u van alle nodige zorg kunnen voorzien.

Wie zijn de leveranciers van Visus Haarkliniek?

De belangrijkste leveranciers van Visus Haarkliniek zijn Hartmann (voor medische hulpmiddelen) en Ramleh Apotheek (voor medicatie). De samenwerking met de Apotheek betreft niet enkel inkoop van medicatie, maar heeft ook als doel een maximale waarborging van de medicatieveiligheid. Visus Haarkliniek wordt jaarlijks door de toezichthoudend apotheker getoetst op medicatieveiligheid, voorraadbeheer, kwaliteit en veiligheid. Hiermee garanderen wij het leveren van verantwoorde zorg.

Wie is het behandelend team van Visus Haarkliniek en hoeveel ervaring hebben zij?

Ons behandelteam is afkomstig uit Turkije. ‘Waarom Turkije?’, vraagt u zich misschien af. Turkije beschikt namelijk over een haartransplantatie-industrie met een waarde van 1 miljard dollar. De leden van ons behandelteam werkten bij de beste Turkse klinieken voordat ze bij Visus in dienst kwamen.
Ons behandelteam heeft ruime ervaring met haartransplantatie en heeft tot op heden al méér dan 10.000 patiënten behandeld. Een haartransplantatie wordt binnen Visus Haarkliniek grotendeels uitgevoerd door ervaren operatieassistenten uit Turkije, onder supervisie van in Nederland opgeleide, BIG geregistreerde artsen.

Indien u nader wilt kennismaken met ons team, bezoek dan de volgende pagina: Onze Specialisten

Hoe wordt de lokale anesthesie (verdoving) uitgevoerd binnen Visus Haarkliniek?

Visus Haarkliniek gebruikt een patiëntvriendelijke verdovingsmethode zonder naalden, de zogenoemde Comfort-in methode. Een uniek gepatenteerd verdovingssysteem, waarbij uw hoofdhuid verdoofd wordt zonder naalden.
Dit is een speciaal ontwikkelde anesthesie apparaat wat er uit ziet als een soort grote balpen. Als de arts op het knopje bovenop de ‘pen’ drukt, komt de kop van het apparaatje naar beneden om de verdovingsvloeistof onder de huid te brengen. Dit gebeurt dus niet met een naald, maar met grote snelheid en komt onder zeer hoge druk door de huid heen. Hierdoor voelen de meeste mensen nauwelijks pijn, hoogstens een beetje druk op het hoofd.

Hoe worden bloedonderzoeken en analyses uitgevoerd binnen Visus Haarkliniek?

Visus Haarkliniek voert een aantal bloedonderzoeken bij u uit vooraf aan de behandeling. Dat doen we op de dag van de ingreep. Daarbij testen we u op Hepatitis B en HIV. Verder controleren we uw glucose en bloedstollingstijd. Deze onderzoeken doen we door een druppeltje bloed af te nemen van uw vinger, via zogenoemde striptesten.
Al deze testen zijn noodzakelijk om een veilige behandeling mogelijk te maken, zowel voor u als voor onze medewerkers.

Waarom wordt er bij Visus, na een haartransplantatie, een aparte afspraak ingepland om de haren te wassen?

Het goed opvolgen van de nazorg instructies is erg belangrijk voor een goed genezingsproces, wasinstructies zijn daar een cruciaal onderdeel van. Door het inplannen van een aparte afspraak voor het wassen van uw haren, weten we zeker dat u de haren goed zult wassen. We wassen graag de eerste keer uw haren samen, zodat we alles goed hebben nagelopen. U krijgt daarbij de mogelijkheid om nogmaals al uw vragen te stellen.

Waarom hecht Visus Haarkliniek veel waarde aan het inplannen en uitvoeren van meerdere nacontroles na een haartransplantatie?

Wij vinden het erg belangrijk om uw genezingsproces goed te monitoren. Daarbij willen we in geval van risico’s er snel bij zijn. Verder snappen we dat een patiënt tijdens iedere fase van het traject, vragen kan hebben. Een nacontrole is een goed moment om uw vragen te stellen. Tijdens iedere nacontrole worden er foto’s van u genomen, zodat we de voortgang kunnen monitoren en opslaan in uw patiëntendossier.

Waarom is Visus Haarkliniek (veel) goedkoper dan andere klinieken in Nederland?

Van alle haartransplantatieklinieken in Nederland behandeld Visus Haarkliniek het grootste aantal patiënten per maand. Daardoor kunnen wij scherpe tarieven aanbieden.

Wat voor garanties biedt Visus Haarkliniek aan haar patiënten?

Wij bieden u 3 garanties: een kwaliteitsgarantie, de laagste prijsgarantie en een levenslange groeigarantie.
Alle details over onze garanties kunt u lezen op de volgende pagina: Waarom Visus

Is er een (gratis) parkeermogelijkheid bij Visus Haarkliniek?

Wij hebben een eigen parkeerterrein, waar u gratis kunt parkeren. Wij delen dit terrein met andere bedrijven en vragen u enkel te parkeren op de plaatsen met een Visus bord.

Welke behandelmethoden worden het meest toegepast door Visus Haarkliniek?

De meest populaire en toegepaste methode binnen Visus Haarkliniek is de Micro FUE methode. Dat is wereldwijd ook het geval. Door middel van de Micro FUE methode heeft u geen litteken op uw achterhoofd en geen hechtingen.
Meer informatie over deze behandelmethode leest u op: Micro FUE behandelmethode

 

Waarom adviseert Visus Haarkliniek u niet om naar het buitenland te gaan voor een goedkopere haartransplantatie behandeling?

U zult het ongetwijfeld gezien hebben, advertenties van klinieken uit het buitenland, die u verschillende aanbiedingen doen voor een haartransplantatie. U krijgt een aanbod om een behandeling te ondergaan in het buitenland, waarbij geadverteerd wordt voor een all-inclusive behandeling in een luxe omgeving. Deze advertenties lijken vaak mooier dan dat ze daadwerkelijk zijn.

Bij het beoordelen van zulke advertenties is het belangrijk dat u een aantal zaken onder de loep neemt. Wellicht is dit het moment om u nog eens kritisch af te vragen waarom u eigenlijk naar het buitenland wilt voor een behandeling die in Nederland ook beschikbaar is…

Een haartransplantatie ondergaan in het buitenland hoeft niet per se slecht of van een lagere kwaliteit te zijn. De meeste buitenlandse klinieken die in Nederland adverteren, hebben vaak een Nederlandstalige website om u van informatie te voorzien en een eerste indicatie te geven van hun kliniek. Hiermee kunt u de kliniek beoordelen en op afstand een behandeling aanschaffen.

Het grootste en wellicht belangrijkste nadeel van een dergelijke aankoop is dat wanneer u in het buitenland bent en kennis maakt met het team dat de behandeling gaat uitvoeren, u de haartransplantatie al heeft gekocht. U heeft een reis achter de rug van meerdere uren en bent al op een locatie ver van huis. Er is eigenlijk géén tijd meer om een vrijblijvend oordeel te vormen na de kliniek bezocht te hebben en het behandelend team ontmoet te hebben. Keert u weer terug naar Nederland, zonder de behandeling te ondergaan, als u er geen goed gevoel bij heeft? Kunt u nog wel objectief oordelen, als u weet dat u de behandeling al heeft betaald en alles klaar ligt om u te behandelen?

Wanneer u een haartransplantatie ondergaat bij Visus Haarkliniek in Rotterdam, heeft u een aantal voordelen te opzichte van een behandeling in het buitenland. Graag zetten wij deze voor u op een rij:

 • Een gratis consult, waarbij u vrijblijvend kennis maakt met onze kliniek. Wij beoordelen tijdens dit consult of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie en voorzien u van uitgebreide informatie waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken;
 • Het consult duurt gemiddeld één uur en wordt gedaan door één van onze artsen. Bij haar heeft u ruim de tijd om al uw vragen te stellen;
 • Visus Haarkliniek bezit een speciaal 3D simulatieprogramma dat op onafhankelijke wijze beoordeeld hoeveel grafts (te implanteren haarzakjes) nodig zijn om het door u gewenste resultaat te behalen. Dit programma gebruiken wij tijdens het consult. De offerte wordt opgesteld op basis van het resultaat uit dit simulatieprogramma;
 • De kwaliteit van uw donorgebied, de zone waar de transplantaten vandaan komen, wordt geanalyseerd met een speciaal apparaat: the High Quality Hair Analysis Device. Hiermee kan de arts goed zien wat voor behandeling haalbaar is in uw situatie. Verder kunnen we met dit apparaat beoordelen of een XL-Hair en/of LLLT behandeling effectief zal zijn;
 • Vooraf aan de behandeling wordt uw bloed onderzocht op een aantal ziektes zoals HIV. Visus Haarkliniek voert dergelijke onderzoeken uit door een paar druppels bloed af te nemen van uw vinger. In het buitenland gebeuren dergelijke onderzoeken door een paar buisjes bloed af te nemen met een canule;
 • Wij bieden u gratis en standaard een naaldvrije verdovingsmethode aan. Uw hoofdhuid wordt tijdens de behandeling verdoofd met een speciaal apparaat, zonder het gebruik van naalden. Sommige buitenlandse klinieken bieden deze optie ook aan, echter tegen een extra vergoeding van een paar honderd euro;
 • Visus Haarkliniek biedt u een comfortabele en plezierige behandeling. Tijdens de behandeling kunt u gebruik maken van onze all-in-one entertainment systeem. U krijgt daarbij een speciale bluetooth-headset met ‘noise cancellation’, zodat u maximaal kunt genieten van Netflix tot Spotify, Youtube en PlayStation. Zo vliegt de tijd voorbij!;
 • Tijdens het eerste consult krijgt u bij Visus Haarkliniek een rondleiding door de kliniek en een kijkje in de behandelkamer waar de haartransplantatie zal worden uitgevoerd. Indien u kiest voor een behandeling in het buitenland, heeft u vooraf géén zicht op onder welke omstandigheden en in wat voor behandelkamer de haartransplantatie zal worden uitgevoerd. Sommige buitenlandse klinieken hebben zelf geen eigen locatie, maar huren op verschillende locaties behandelkamers af. U weet meestal van tevoren niet waar u zal worden behandeld;
 • Visus Haarkliniek biedt maximale hygiëne aan en werkt enkel met steriele en disposable (wegwerp) instrumenten. Ons instrumentarium wordt onder streng toezicht en in een professionele werkomgeving gesteriliseerd, namelijk in het IJsselland ziekenhuis. In buitenlandse klinieken heeft u geen zicht op het sterilisatie proces van het gebruikte instrumentarium;
 • In geval van complicaties en/of een noodsituatie, hebben wij een eigen noodtelefoon en werken wij samen met het IJsselland ziekenhuis zodat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week u van alle nodige zorg kunnen voorzien;
 • Na de behandeling kunt u altijd bij ons terecht en kunt u levenslang, gratis terugkomen voor een controle. U wordt na de behandeling standaard ingepland voor periodieke nacontroles: 1, 6 en 12 maanden na de behandeling. Al deze nacontroles worden uitgevoerd door één van onze artsen. Een behandeling in het buitenland betekent vaak dat u er maar voor een korte periode bent, een paar dagen en enkel voor de behandeling. Nacontroles worden meestal eenmalig uitgevoerd en u ziet het behandelend team niet meer terug. In geval van complicaties of problemen, moet u opnieuw een reis boeken om de buitenlandse kliniek te bezoeken;
 • U bent niet ver van huis en heeft géén lange reistijd om aan te komen in de kliniek. Turkije is één van de landen waar patiënten naartoe gaan voor een behandeling. Reizen van deur tot deur duurt gemiddeld 8 uur en 30 minuten. Dat is even lang als de totale duur van een haartransplantatie behandeling waarbij 4500 grafts worden geïmplanteerd. Dan hebben we het niet eens over de terugreis…;
 • U hoeft niet een belangrijk deel van uw totaal aantal vakantiedagen op te nemen;
 • Wanneer we een vergelijking maken op het internet, zien we dat buitenlandse klinieken die in Nederland adverteren, gemiddeld €500 – €750 goedkoper zijn dan Visus Haarkliniek. Echter, is daarbij uw vliegticket niet inbegrepen en moet u deze zelf bekostigen. Onderaan de streep, zult u weinig tot geen prijsverschil ervaren.

Heeft Visus Haarkliniek een relatie met Visus Oogkliniek?

Visus Haarkliniek is verwant met Visus Oogkliniek. Het is een nieuwe investering van de kliniekengroep Visus.
Visus Oogkliniek is een zeer succesvol bedrijf en de grootste ooglaserkliniek van Nederland. Visus Oogkliniek is sinds 2010 actief in Nederland en heeft ondertussen 4 locaties verspreid door het hele land.

 

Kan ik korting krijgen als ik eerder ben behandeld bij Visus Oogkliniek?

Visus Haarkliniek heeft een kortingsafspraak met Visus Oogkliniek. Indien u eerder bij Visus Oogkliniek bent behandeld, dan heeft u bij ons recht op korting voor een haartransplantatie. Hoe hoog deze korting is, is afhankelijk van het aantal grafts dat u nodig heeft en de gekozen behandelmethode. Neem contact op met onze receptie voor het exacte kortingsbedrag. 

Deze kortingsafspraak is andersom ook geldig. Indien u bij ons eerst wordt behandeld, heeft u recht op korting op een ooglaserbehandeling bij Visus Oogkliniek. Voor het exacte kortingsbedrag, dient u contact op te nemen met Visus Oogkliniek. 

Om beroep te doen op de geldende korting, moet u ons een factuur kunnen tonen van de andere kliniek. Wij zullen deze factuur daarna controleren en op basis daarvan de korting toewijzen. 

 

Top