Vragen over Micro FUE

Antwoord op al uw vragen over de Micro FUE haartransplantatie methode, zoals de voor- en nadelen van deze behandeltechniek.

my-post-7

Sophie

Assistente

 

Wat houdt de Micro FUE haartransplantatie methode in?

Bij de FUE-methode (Follicular Unit Extraction) worden haarzakjes met een hol naaldje losgemaakt en één voor één getransplanteerd naar de kale plekken of dunner wordende haargebieden. Micro betekent dat de behandeling wordt uitgevoerd met een extra klein en hol naaldje. Dat zorgt voor een nog sneller herstel en gaat littekenvorming tegen. Ook kunnen we heel kleine grafts (haarzakjes voor transplantatie) weghalen. Dit geeft een mooier en natuurlijker resultaat dan de grotere grafts.

Wat zijn de voordelen van de Micro FUE methode?

De Micro FUE maakt het mogelijk om in dezelfde behandeltijd meer grafts te implanteren in vergelijking met de DHI methode. Tijdens één sessie met de Micro FUE methode kunnen er tot 4500 grafts worden geïmplanteerd. Dit terwijl met de DHI methode het aantal maximaal 3000 grafts is. Tevens is de Micro FUE behandeling €1000 goedkoper vergeleken met de DHI behandelmethode.

Wat zijn de nadelen van de Micro FUE methode?

Na het verzamelen van de follikels dienen er zogenoemde ‘kanalen’ (recipient sites)te  worden gemaakt in het te behandelen gebied. Deze openingen zijn iets groter wanneer dit wordt vergeleken met de DHI Implanter. Het herstel duurt om deze reden 5-10 dagen langer dan bij de DHI methode.

Vergeleken met de DHI methode, heeft de Micro FUE methode ook het nadeel dat uw hoofdhuid volledig geschoren moet worden.

Is de Micro FUE methode geschikt voor zowel mannen als vrouwen?

De Micro FUE methode is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De geschiktheid voor een haartransplantatie wordt beoordeeld op basis van medische factoren en de kwaliteit van uw donorgebied. Uw geslacht heeft daar geen invloed op.

Welke vormen van kaalheid bij mannen kunnen behandeld worden met de Micro FUE methode?

Graag leggen wij u dit uit op basis van de zogenoemde Norwood schaal. De Norwood schaal is een uiterst nuttig hulpmiddel om te bepalen hoe kaal een man is en of er iets aan die haaruitval kan worden gedaan. Tijdens het eerste consult bij Visus Haarkliniek analyseren wij uw vorm van kaalheid en categoriseren wij dit op basis van de Norwood schaal.

Kaalheid gecategoriseerd als Norwood schaal 1, heeft in principe geen haartransplantatie nodig. Daarbij is enkel LLLT of XL Hair mogelijk.

Norwood schaal 2 tot en met 5, kunnen worden behandeld met de Micro FUE methode. De Norwood schalen 6 en 7 zijn lastiger te behandelen, omdat het kale gebied ten opzichte van het maximum aantal te implanteren grafts, te groot is.

In de ‘ben ik geschikt’ test op onze website, kunt u de afbeeldingen van de Norwood schaal terugvinden.

Welke vormen van kaalheid bij vrouwen kunnen behandeld worden met de Micro FUE methode?

Graag leggen wij u dit uit op basis van de zogenoemde Ludwig schaal. De Ludwig schaal is een uiterst nuttig hulpmiddel om te bepalen hoe kaal een vrouw is en of er iets aan die haaruitval kan worden gedaan. Tijdens het eerste consult bij Visus Haarkliniek analyseren wij uw vorm van kaalheid en categoriseren wij dit op basis van de Ludwig schaal. Alle categorieën, schaal 1 tot en met 4, kunnen behandeld worden met de Micro FUE methode.

In de ‘ben ik geschikt’ test op onze website, kunt u de afbeeldingen van de Ludwig schaal terugvinden.

Ik heb last van eczeem of heb problemen met mijn huid, kan ik behandeld worden met de Micro FUE methode?

Indien uw problemen en/of aandoening onder controle is, kan er behandeld worden. Tijdens het consult kan onze dermatoloog een beoordeling geven van uw huid(aandoening). Op basis daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.

Hoe lang duurt een Micro FUE haartransplantatie?

Het hangt ervan af hoeveel haarzakjes (grafts) getransplanteerd worden. Een behandeling met 3000-3500 grafts duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

Wanneer kan ik na een Micro FUE haartransplantatie mijn haren laten verven?

8 weken na de behandeling kunt u uw haren weer laten verven.

Wanneer kan ik na een Micro FUE haartransplantatie mijn (geïmplanteerde) haren laten knippen?

4 weken na de haartransplantatie mag u weer uw haren laten knippen, maar uw huid blijft wel kwetsbaar. Geef dit door aan uw kapper. U mag uw hoofd niet scheren, ook niet met een scheerapparaat/tondeuse. Enkel het laten knippen van uw haren met een schaar is toegestaan.

6 maanden na de haartransplantatie kunt u uw haren weer scheren.

Krijg ik een litteken na een Micro FUE haartransplantatie en wat voor complicaties kunnen er ontstaan?

Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of zichtbare littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling. Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:

  • Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden. Een infectie komt dan ook nauwelijks voor.
  • Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving. Dit komt bijna nooit voor.
  • Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
  • Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na een paar dagen vanzelf minder.
  • Ingegroeide haren. Dit gaat vanzelf over.

Hoe lang moet ik de voorgeschreven medicatie gebruiken na de Micro FUE haartransplantatie?

De voorgeschreven medicatie gebruikt u meestal tot 5 dagen na de behandeling. Afhankelijk van uw situatie, kan het medicatiegebruik en de duur worden aangepast. Tijdens het consult, zal onze arts u hier meer over vertellen.

Kan ik na een Micro FUE haartransplantatie een pet, muts of hoed dragen?

De eerste 15 dagen na de behandeling mag u géén pet, muts of hoed dragen. Na 15 dagen is het dragen van een pet of hoed, op voorwaarde dat deze niet te strak zit, weer mogelijk. Een katoenen (gewoven) muts of bandana, mag u 1 maand na de haartransplantatie dragen. Indien u dit eerder doet, bestaat er een kans dat de transplantaten uit uw hoofdhuid worden getrokken of dat de groeirichting veranderd.

Kan ik een niet chirurgische, ondersteunende behandeling combineren met Micro FUE haartransplantatie?

Een niet chirurgische behandeling, zoals LLLT en XL Hair, is te combineren met een haartransplantatie op uw hoofdhuid. Een dergelijke combinatie stimuleert het herstel van uw hoofdhuid en draagt bij aan het behalen van een maximaal resultaat.

Wanneer begin ik resultaat te zien na een Micro FUE haartransplantatie?

De getransplanteerde haren vallen uit in de eerste maand. Dit is normaal. Zo’n 3 tot 4 maanden na de behandeling zult u merken dat er weer haren gaan groeien op de plek die eerst kaal was. In het begin kunnen de haren dun en krullend zijn. Naarmate de haren verder groeien, zullen ze steeds meer op uw andere haar gaan lijken. Na 9 tot 18 maanden is het definitieve resultaat goed zichtbaar.

Is het resultaat van de Micro FUE haartransplantatie blijvend en permanent?

De haarzakjes (grafts) die worden verwijderd van de zijkant en/of achterkant van het hoofd, zijn niet gevoelig voor de hormonen die voor haarverlies zorgen. Dit komt door bepaalde erfelijke eigenschappen. Als deze haarzakjes verplaatst worden, houden ze hun eigenschappen en zullen ze nog steeds ongevoelig zijn voor hormonen die kaalheid veroorzaken. Het resultaat van een Micro FUE haartransplantatie is dus inderdaad blijvend.

Voel ik pijn tijdens een Micro FUE haartransplantatie behandeling?

De haartransplantatie wordt uitgevoerd met lokale anesthesie (verdoving). Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Comfort-in naaldvrije verdovingstechniek. Nadat de verdoving met de Comfort-in techniek heeft plaatsgevonden, wordt er onder de huid een mix van NaCL (fysiologische zoutoplossing), adrenaline en lidocaïne (verdoving) gespoten. Om een goede verdeling onder de huid mogelijk te maken, wordt er enkel in deze tweede verdovingsfase naalden gebruikt. Doordat eerst is gewerkt met de Comfort-in, zult u tot 40% minder pijn voelen van de tweede verdovingsfase. Nadat u verdoofd bent, zult u niet veel meer voelen van de behandeling.

Voel ik pijn na een Micro FUE haartransplantatie behandeling?

Nee. Het effect van de plaatselijke verdoving houdt nog een aantal uren aan, zo’n 12 tot 14 uur. Als de verdoving eenmaal is uitgewerkt, zult u ook nauwelijks last hebben van de behandeling.

Moet ik op nacontrole komen na een Micro FUE haartransplantatie behandeling?

Op de tweede dag na de operatie, komt u bij ons voor een wasbeurt. Vervolgens zien wij u na 1 maand, 6 maanden en 12 maanden voor controle graag terug. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Indien u problemen heeft, zien wij u graag eerder terug!

Wanneer kan ik beginnen met werken na de Micro FUE haartransplantatie?

Binnen een paar dagen na de behandeling kunt u weer aan het werk.

Hoeveel grafts kunnen er maximaal op 1 dag worden geïmplanteerd met de Micro FUE behandelmethode?

Het maximum aantal grafts dat met de Micro FUE methode op één dag kan worden geïmplanteerd, is 4500. Indien u meer grafts nodig heeft dan kunt u, afhankelijk van uw donorgebied, een tweede sessie laten uitvoeren 1 jaar na de initiële behandeling.

Wanneer zal mijn huid beginnen te herstellen van de Micro FUE behandeling?

Het genezingsproces van uw huid begint al op dag 1 na de behandeling. Uw huid blijft in de eerste maand echter nog wel gevoelig.

Is het normaal dat het donorgebied en het behandelde gebied gaat jeuken na de Micro FUE haartransplantatie?

Jeuk is normaal en hoort bij het genezingsproces. De duur hiervan kan variëren per persoon en is onder andere afhankelijk van huidskleur /-soort. Niet iedereen heeft last van jeuk. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Is de roodheid die na de Micro FUE haartransplantatie ontstaat, blijvend?

Roodheid hoort bij het genezingsproces en is van tijdelijke duur. Dit kan in tijdsduur variëren per persoon en huidskleur /-soort. Vaak zie je meer roodheid bij mensen met een lichte huidskleur. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat kost een haartransplantatie met de Micro FUE behandelmethode?

De kosten varieren en hangen af van uw wensen. Hoe meer haarzakjes er getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten. Wilt u toch alvast een indicatie, kijk dan op onze prijslijst. U kunt bij Visus ook een gratis consult aanvragen, Daarin kunt u al uw vragen stellen.

Top