Vragen over LLLT

Antwoord op al uw vragen over de niet chirurgische, ondersteunende behandeling Low-level Laser Light Therapie.

moroccangirldef

Romaissa

Assistente

 

Wat houdt de LLLT behandeling in?

Bij deze behandeling wordt uw hoofdhuid behandeld met een diodelaser. Diodelasers tegen haarverlies geven rood licht af met een golflengte van 630-670 nanometer. De zon straalt golflengtes uit die variëren van 250-2.500 nanometer.
Low-level Laser Light Therapie is een eenvoudige blootstelling aan één deel van het totale spectrum van de zon, gedurende een beperkte periode. Het blijkt dat sommige golflengtes een positieve invloed hebben op ons lichaam en wondgenezing stimuleren, ontstekingen remmen en haargroei bevorderen. Gemiddeld duurt zo’n lasertherapiesessie 30 minuten.

Waarom wordt de LLLT behandeling enkel in combinatie met XL Hair aangeboden?

Het behandelprotocol van Visus Haarkliniek is gericht op een combinatie van LLLT met XL Hair behandelingen. De combinatiebehandeling start op dezelfde dag en eerst met de XL Hair behandeling. Vervolgens wordt direct overgegaan op de LLLT behandeling, daarbij is de laser ingesteld op 650 nanometer (+/- 10 nm). Beide behandelingen vinden plaats in dezelfde kamer en nemen in totaal ongeveer een uur in beslag.
Om een effectieve LLLT behandeling mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat er kleine openingen in de hoofdhuid worden gemaakt, zodat de laserstralen de haarzakjes onder de hoofdhuid goed kunnen bereiken. Dat is dan ook onder andere de reden waarom een LLLT behandeling wordt gecombineerd met een XL Hair sessie. Enerzijds om betere resultaten te behalen en anderzijds vanwege het feit dat de Mesoinjector (apparaat wat tijdens de XL Hair behandeling wordt gebruikt) deze openingen al creëert.

De LLLT behandelingen wordt enkel als pakketbehandeling aangeboden, dit betekent in combinatie met de XL hair behandeling. U heeft daarbij minder XL Hair sessies nodig, waardoor tijdens sommige sessies u enkel een LLLT behandeling heeft. Tijdens enkel een LLLT afspraak, worden de openingen in de hoofdhuid gemaakt met een speciale dermapen. Hierbij voelt u geen pijn, maar enkel een drukgevoel. Tijdens de afspraken van XL Hair in combinatie met LLLT, krijgt u eerst de XL Hair behandeling en direct daarna de LLLT behandeling.

Wat zijn de voordelen van de LLLT behandeling?

 • LLLT stopt de voortgang van haaruitval en bevordert haargroei, met dikkere, sterkere haarschachten en opnieuw groeiende haren als gevolg.
 • Stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes beter en meer worden gevoed. Een betere bloedtoevoer zorgt ervoor dat de huid sneller geneest en u meer resultaat haalt uit uw haartransplantatie.
 • Low Level Laser Therapie is een eenvoudige blootstelling aan één deel van het totale spectrum van de zon, gedurende een beperkte periode. U voelt daarbij geen pijn.
 • Meestal zijn na 3 maanden de eerste resultaten van de behandeling zichtbaar. Na 6 tot 12 maanden is het resultaat optimaal.

Wat zijn de nadelen van de LLLT behandeling?

Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden op plekken waar het haar volledig weg is, daar is een transplantatie voor nodig. De LLLT behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Is de LLLT behandeling geschikt voor zowel mannen als vrouwen?

De LLLT en XL Hair behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De geschiktheid voor de behandeling wordt beoordeeld op basis van medische factoren en de aanwezigheid van follikels in uw hoofdhuid. Uw geslacht heeft daar geen invloed op.

Welke vormen van kaalheid bij mannen kunnen behandeld worden met LLLT?

LLLT en XL Hair kan worden toegepast op alle gebieden van de hoofdhuid waar haarfollikels aanwezig zijn.

Welke vormen van kaalheid bij vrouwen kunnen behandeld worden met LLLT?

LLLT en XL Hair kan worden toegepast op alle gebieden van de hoofdhuid waar haarfollikels aanwezig zijn.

Hoe lang duurt een LLLT behandeling?

De combinatiebehandeling zal ongeveer 60 minuten per sessie duren. Indien het een combinatiesessie betreft, zult u eerst starten met de XL-Hair behandeling. Vervolgens zal direct worden overgegaan naar de LLLT behandeling.
Indien het enkel een LLLT sessie is (zonder XL Hair) dan kunt u op 25-30 minuten rekenen.

Ik heb last van eczeem of heb problemen met mijn huid, kan ik behandeld worden met LLLT?

Indien uw problemen en/of aandoening onder controle is, kan er behandeld worden. Tijdens het consult kan onze dermatoloog een beoordeling geven van uw huid(aandoening). Op basis daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.

Kan ik in de periode dat ik LLLT behandelingen afneem mijn haren laten verven?

Indien u uw haar verft, mag dit tot 5 dagen voor de eerste sessie en vanaf 2 dagen na de laatste sessie weer.

Wanneer kan ik na een LLLT behandeling mijn (geïmplanteerde) haren laten knippen?

Indien u enkel een LLLT/XL Hair behandeling heeft gehad en géén haartransplantatie, dan is er géén beperking met betrekking tot het laten knippen van uw haren.
Indien u een haartransplantatie heeft gehad, dan mag u weer 4 weken na de haartransplantatie uw haren laten knippen. Uw huid blijft echter wel kwetsbaar. Geef dit door aan uw kapper. U mag uw hoofd niet scheren, ook niet met een scheerapparaat/tondeuse. Enkel het laten knippen van uw haren met een schaar is toegestaan. 6 maanden na de haartransplantatie kunt u uw haren weer scheren.

Krijg ik een litteken na een LLLT behandeling en wat voor complicaties kunnen er ontstaan?

Een LLLT/XL Hair behandeling leidt niet tot littekens op uw hoofdhuid.
Na de behandeling kan er sprake zijn van een lokale reactie, jeuk, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking, tijdelijke droogheid van de huid, welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.

Moet ik met het gebruik van mijn eigen medicatie stoppen wanneer ik LLLT behandelingen krijg?

U hoeft niet te stoppen met de eigen medicatie. Wij adviseren u om de medicijnen die u gebruikt altijd door te geven aan onze artsen. Sommige medicijnen vormen namelijk een contra-indicatie voor de LLLT/XL Hair behandeling, waardoor deze niet kan worden uitgevoerd.

Kan ik na een LLLT behandeling een pet, muts of hoed dragen?

Indien u enkel een LLLT en XL Hair behandeling heeft gehad en géén haartransplantatie, dan is er géén beperking met betrekking tot het dragen van een pet, muts of hoed.
Het is belangrijk om na uw LLLT/XL Hair behandeling uw hoofdhuid goed te beschermen tegen fel zonlicht. De volgende dag neemt de gevoeligheid af en is er geen beperking meer.

Kan ik een haartransplantatie combineren met LLLT behandeling?

Een combinatiebehandeling is zeker mogelijk. Beide behandelingen zullen elkaar stimuleren. LLLT en XL Hair zullen bijdragen aan het herstel van uw hoofdhuid en draagt bij aan het behalen van een maximaal resultaat van uw haartransplantatie.
Meestal wordt de haartransplantatie eerst uitgevoerd en start u een maand na de ingreep met de XL Hair en LLLT sessies.

Kan ik een LLLT behandeling combineren met andere niet chirurgische, ondersteunende behandelmethoden?

Het is noodzakelijk om de LLLT te combineren met de andere niet chirurgische behandelmethode, XL Hair. Om een effectieve LLLT behandeling mogelijk te maken, is het namelijk noodzakelijk dat er kleine openingen in de hoofdhuid worden gemaakt zodat de laserstralen de haarzakjes onder de hoofdhuid goed kunnen bereiken. Dat is dan ook onder andere de reden waarom een LLLT behandeling wordt gecombineerd met een XL Hair sessie. Enerzijds om betere resultaten te behalen en anderzijds vanwege het feit dat de Mesoinjector (apparaat wat tijdens de XL Hair behandeling wordt gebruikt) deze openingen al creëert.

Wanneer begin ik resultaat te zien na een LLLT behandeling?

Na 2 maanden stopt de haaruitval. Na 4 maanden verschijnen dunne witte haartjes uit onderontwikkelde haarzakjes die u nog heeft. Na 6 maanden ontwikkelen deze dunne haartjes zich tot dikkere haren. Dan merkt u ook dat uw haar dikker is.

Is het resultaat van de LLLT behandeling blijvend en permanent?

Voor een langdurig en blijvend resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Ondersteunende behandelingen kunnen een tijdelijke oplossing bieden en leiden niet tot een permanent resultaat zoals bij een haartransplantatie. Er wordt dus géén garantie gegeven op het eindresultaat. Het resultaat wat u (tussentijds) behaalt, zal dus niet blijvend zijn. Meerdere onderhoudsbehandelingen blijven noodzakelijk.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor een LLLT behandeling nadat ik het minimum aantal behandelingen heb gehad?

Voor een langdurig en blijvend resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Voel ik pijn tijdens een LLLT behandeling?

Op de dag van de behandeling wordt u ontvangen in onze kliniek. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de Meso-Injector U225 of dermapen en een diodelaser. De combinatiebehandeling zal ongeveer 60 minuten duren. Indien het een combinatiesessie betreft, zult u eerst starten met de XL-Hair behandeling. Vervolgens zal direct worden overgegaan naar de LLLT behandeling. U moet per onderdeel 25-30 minuten rekenen. U voelt geen pijn, maar enkel een drukgevoel.

Voel ik pijn na een LLLT behandeling?

U heeft géén pijn na een LLLT en XL Hair behandeling. Er kan wel sprake zijn van een lokale reactie, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.
In het geval van bijwerkingen, adviseren wij meteen contact met de behandelaar op te nemen.

Moet ik op nacontrole komen na een LLLT behandeling?

Er worden géén specifieke nacontroles gepland na een XL Hair behandeling. Tijdens iedere volgende sessie beoordeeld onze haarspecialist uw hoofdhuid. Dit kunt u beschouwen als een (korte) nacontrole. Tevens is dit het moment waarop u al uw vragen kunt stellen.

Kan ik werken in de periode dat ik LLLT behandelingen krijg?

Dat is zeker mogelijk. Afhankelijk van het type werk wat u doet, kunnen wij aanraden om op de dag van uw behandeling vrij te nemen. Uw hoofdhuid zal namelijk op de behandeldag iets gevoeliger zijn dan normaal. Als u bijvoorbeeld buiten werkt, is het belangrijk dat u op de dag van de behandeling hoge temperaturen, fel zonlicht en omgevingen die kunnen leiden tot een infectie vermijdt (bijvoorbeeld een bouwplaats).

Kan er jeuk en roodheid ontstaan na een LLLT behandeling?

Na de behandeling kan er sprake zijn van een lokale reactie, jeuk, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.

Welke ondersteunende producten worden meegegeven bij een LLLT behandeling en wat is het effect hiervan?

Wanneer u de XL Hair behandeling en LLLT bij ons ondergaat, kunt u ook de zogenoemde ‘Revitalix XL Hair shampoo’ online aanschaffen. Deze shampoo zal de behandeling ondersteunen en extra verzorging bieden. De Revitalix shampoo revitaliseert de haarwortels, maakt het haar steviger en voorziet het haar van de benodigde voedingsstoffen. U kunt het dagelijks gebruiken als aanvulling op de XL Hair behandeling. Revitalix shampoo wordt vaak gebruikt in combinatie met de Hair Energizer Spray (voedt, revitaliseert, versterkt en verdikt het haar vanaf de wortels).

Hoe vaak moet ik komen voor de LLLT behandelingen?

Het is belangrijk dat het behandelprogramma goed wordt opgevolgd en wordt ingepland in de periode zoals voorgeschreven. Dit draagt bij aan een maximaal resultaat.

Hieronder een overzicht van de behandelsessies:

Mannen (6x XL Hair & 10x LLLT):

 • Week 1 XL HAIR + LLLT
 • Week 2 XL HAIR + LLLT
 • Week 3 XL HAIR + LLLT
 • Week 4 XL HAIR + LLLT
 • Week 5 LLLT
 • Week 6 XL HAIR + LLLT
 • Week 7 LLLT
 • Week 8 XL HAIR + LLLT
 • Week 9 LLLT
 • Week 10 LLLT

Vrouwen (8x XL Hair & 10x LLLT):

 • Week 1 XL HAIR + LLLT
 • Week 2 XL HAIR + LLLT
 • Week 3 XL HAIR + LLLT
 • Week 4 XL HAIR + LLLT
 • Week 5 XL HAIR + LLLT
 • Week 6 XL HAIR + LLLT
 • Week 7 LLLT
 • Week 8 XL HAIR + LLLT
 • Week 9 LLLT
 • Week 10 XL HAIR + LLLT

Waar moet ik op letten bij het afnemen van LLLT behandelingen?

 • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 12 uur na behandeling, te vermijden, zoals blootstelling aan de zon, sauna en hammam;
 • De eerste 12 uur na de behandeling niet te sporten of te zwemmen;
 • de eerste 12 uur na de behandeling géén gebruik te maken van hairstyling producten zoals gel, wax, spray of schuim;
 • De dag van de behandeling (na de behandeling) het haar niet te wassen;
 • In het geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen.

 

Door wie wordt een LLLT behandeling uitgevoerd binnen Visus Haarkliniek?

De LLLT en XL Hair behandelingen worden uitgevoerd door één van onze artsen of haarspecialisten. Onder het kopje ‘ons team’ kunt u hier meer informatie over terugvinden.

Heeft het seizoen van het jaar een effect op de LLLT behandeling?

Nee. Het is belangrijk om fel zonlicht op de dag van uw behandeling te vermijden. Dat kan lastiger zijn in de zomer.

Wat kost een LLLT behandeling?

Een overzicht van de prijzen vindt u terug op onze tarieven pagina. De prijs is anders voor mannen en vrouwen, omdat vrouwen meer XL-Hair sessies nodig hebben.

Top