Vragen over gezichtshaartransplantatie

Antwoord op al uw vragen over een gezichtshaartransplantatie en de toegepaste techniek voor het
uitvoeren van deze behandeling.

Haartransplantatie adviseur voor het verhelpen van kaalheid en verminderen van haarverlies

Koen

Haartransplantatie Adviseur

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een baardtransplantatie?

Het aantal grafts dat u nodig heeft voor een gezichtshaartransplantatie (baard en/of snor) kan variëren van 50 tot 800 grafts. Dat is afhankelijk van het doel van de ingreep. Wanneer u een klein litteken wilt maskeren, dan heeft u bijvoorbeeld voldoende aan 50-100 grafts. Indien de ingreep is gericht op een volledig herstel van de baard of het creëeren van een vollere look, dan moet u eerder denken aan 400-800 grafts.

Kan ik een gezichtshaartransplantatie combineren met een haartransplantatie?

Indien het totaal aantal grafts wat er voor de meerdere gebieden nodig is een maximum heeft van 4500, dan kunnen de behandelingen tijdens één sessie worden uitgevoerd.

Ik heb een haartransplantatie gehad, na hoeveel tijd kan ik een baard en/of snortransplantatie krijgen?

Indien een combinatiebehandeling van beide zones niet op dezelfde dag mogelijk is, dan adviseren we om 1 jaar na de haartransplantatie een andere zone te behandelen. Het donorgebied moet namelijk eerst volledig genezen zijn alvorens een volgende ingreep uitgevoerd kan worden en er weer donorharen kunnen worden geoogst.

Hoe wordt de vorm van uw nieuwe baard bepaald?

Tijdens het consult en vooraf aan de ingreep, wordt de vorm van uw baard en/of snor bepaald. Dit gebeurt in overleg met u, waarbij de arts er uiteraard voor zorgt dat het ontwerp zo natuurlijk mogelijk is. Het is daarbij nuttig dat u foto’s meeneemt van mensen van wie u de baardvorm mooi vindt. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste vorm te bepalen.

Wat zijn de risico’s van een gezichtshaartransplantatie?

Een gezichtshaartransplantatie is een zeer veilige procedure. Sommige zwellingen en blauwe plekken kunnen zich gedurende de eerste week na de ingreep ontwikkelen. Er kan wat pijn of ongemak zijn met betrekking tot injecties om het gebied te verdoven, maar de procedure zelf is pijnloos. Nadat de verdoving is uitgewerkt, is napijn mogelijk. De wond kan branderig aanvoelen, zoals een schaafwond.

Waarom wordt een gezichtshaartransplantatie uitgevoerd met enkel de DHI methode?

  • De DHI Implanter maakt het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren, dus zonder vooraf gemaakte incisies in de ontvangende zone. Dit betekent minimale schade aan de huid en een sneller herstel.
  • Het gebruik van de DHI Implanter garandeert volledige controle en veiligheid over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.
  • Toepassing van de DHI techniek zorgt er voor dat er bijna géén sprake is van bloeding tijdens het implantatieproces.
  • Dankzij de DHI methode is het mogelijk om 80-90 haarzakjes te implanteren per cm2, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 45-60 per cm2 zijn.

Hoeveel dagen na de ingreep mag ik mijn baard weer scheren?

De getransplanteerde haren komen van een gebied waar de haargroei sneller is. Om deze reden zult u tijdens het genezingsproces regelmatig de getransplanteerde haren moeten bijknippen met een schaar. Dit door het verschil in groeisnelheid en om visueel gezien een gelijke lengte te bewaken. Na 6-12 maanden passen de getransplanteerde haren zich aan de omgeving aan en merkt u geen verschil meer met uw eerdere baard- en snorharen.

Het scheren van uw baard- en snorharen (die zijn getransplanteerd) is na 6 maanden weer mogelijk. In de periode daarvoor bestaat er een kans dat u de haarzakjes beschadigt.

Hoe lang duurt een gezichtshaartransplantatie?

Dat is afhankelijk van het aantal grafts wat u nodig heeft. Gemiddeld duurt de ingreep 4-6 uur.

Moet ik op nacontrole komen na een gezichtshaartransplantatie?

Wij maken met u een afspraak voor de eerste wasbeurt. De eerste keer wassen van het behandelend en donorgebied doen wij samen in de kliniek. Dat gebeurt op dag 2 na de ingreep. Vervolgens zien wij u na 1 maand, 6 maanden en 12 maanden voor controle graag terug. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar.

Top