Vragen over Consult – Intake Gesprek

Antwoord op al uw vragen over het eerste consult / intake gesprek. Hoe verloopt het consult en hoe kunt u zich het beste hier op voorbereiden?

my-post-2

Asmae

Assistente

 

 

Kan ik een haartransplantatie inplannen zonder een consult?

Het is niet mogelijk om, zonder het voorafgaand afnemen van een consult, een haartransplantatie in te boeken. Tijdens het consult wordt uw geschiktheid en medische situatie beoordeeld. Daarbij wordt onder andere gekeken hoeveel grafts u nodig heeft en worden uw wensen en verwachtingen besproken.

Is het mogelijk om het consult en de haartransplantatie op dezelfde dag in te plannen?

Dat is helaas niet mogelijk. Wij plannen het consult en de haartransplantatie op verschillende dagen in. We vinden het belangrijk om u eerst van alle informatie te voorzien en al uw vragen te beantwoorden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Een haartransplantatie is immers een cosmetische ingreep en heeft geen medische noodzaak.

Kan ik direct een haartransplantatie behandeling inplannen na het consult?

Indien u na het consult tevreden bent met het te verwachten resultaat en een goed gevoel heeft over het geheel, dan kunt u samen met onze arts een operatiedatum bepalen. Daarna krijgt u nog aanvullende informatie over het gehele proces. Deze informatie krijgt u ook per mail toegestuurd, zodat u het allemaal thuis nog eens op uw gemak kunt doornemen.

Hoe lang duurt het eerste consult?

Het eerste consult neemt gemiddeld 1 uur in beslag.

Door wie wordt het consult uitgevoerd?

Het consult wordt uitgevoerd door één van onze artsen of haartransplantatie adviseurs. Onder het kopje ‘ons team’ kunt u hier meer informatie over terugvinden.

Ik ben te laat voor het Consult, is mijn afspraak geannuleerd?

Indien u méér dan 15 minuten te laat bent voor het consult, dan hebben wij géén tijd meer om een digitale 3D-simulatie voor u te tekenen. Als u (méér dan) 30 minuten te laat bent, dan zijn wij genoodzaakt om het consult te annuleren. Wij hebben dan onvoldoende tijd om het consult uit te voeren.

Is er een leeftijdsgrens voor het consult?

Er geldt in principe geen leeftijdsgrens voor het consult. Echter, dient u tussen 23 en 65 jaar te zijn wanneer u behandeld wordt. Om deze reden raden we aan om een consult in te plannen, indien u in deze leeftijdsgroep valt.

Hoe verloopt een consult en wat mag ik verwachten?

Bij binnenkomst meldt u zich aan bij de receptie. Wij bieden u koffie/thee aan en u vult een anamneseformulier in (tenzij u dit thuis al heeft gedaan). Daarna worden er van het probleemgebied foto’s genomen vanuit 5 verschillende perspectieven. Dat gebeurt in een modern uitgeruste fotostudio waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie.  Nadat er foto’s zijn gemaakt, gaat u verder naar onze consultatieruimte.

Tijdens het consult wordt de geschiktheid van het donorgebied en uw haarstructuur onderzocht en geëvalueerd. De verschillende foto’s die zijn gemaakt, worden opgenomen in het simulatieprogramma en er wordt een 3D beeld gecreëerd. Op basis van deze beelden worden er tekeningen en analyses gemaakt van de gebieden waar de te implanteren haren zullen komen. Tevens wordt er een schatting gemaakt van het aantal follikels die moeten worden getransplanteerd. Het simulatieprogramma toont u vervolgens een weergave van de verwachte situatie na de operatie. Samen met u wordt het verwachte resultaat beoordeeld en worden er aanpassingen gedaan op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden voor het eerste consult?

Wij adviseren om onze website door te nemen vooraf aan het consult en de geschiktheidstest te doen. De ‘ben ik geschikt’ test zal u een eerste indicatie kunnen geven, waarbij rekening wordt gehouden met contra-indicaties.

Verder vindt u op onze website veel informatie over de behandelmethoden en de verschillen hier tussen. Dan bent u goed voorbereid voor het consult en kunt u de informatie beter tot u nemen.

Kunnen we voor meerdere personen 1 consultafspraak inplannen?

Dat is mogelijk voor een maximum van 2 personen. U dient dit door te geven bij het inplannen van de afspraak, zodat wij daar rekening mee kunnen houden in de agenda. Wij reserveren dan meer tijd voor u.

Wat is de wachttijd voor een consult?

Dat varieert, wij raden u aan om contact met ons op te nemen en deze vraag neer te leggen bij onze assistentes.

Waarom is het eerste consult gratis?

Wij vinden goede informatievoorziening erg belangrijk. Naast de algemene informatie die wij verlenen op onze website, beoordelen wij graag ook uw persoonlijke situatie. Tijdens het eerste consult bespreken we uw wensen en verwachtingen en beoordelen we de haalbaarheid hiervan.

Wij willen dat u een weloverwogen keuze maakt na een medische beoordeling en op basis van alle beschikbare informatie. Daar hoort een vrijblijvend en gratis consult bij, zodat u geen financiële druk ervaart tijdens het maken van een keuze.

Kan ik een tweede consult inplannen vooraf aan mijn behandeling?

Indien u na het eerste consult nog vragen heeft, dan kunt u deze per mail of telefoon aan ons stellen. Wanneer u behoefte heeft voor een uitgebreider gesprek kunnen we een belafspraak voor u inplannen met één van onze haarspecialisten.

Wanneer u voorafgaand aan een haartransplantatie een tweede consult wenst, dan rekenen wij hier een tarief van €100,- plus BTW voor. Indien u daarna besluit om een haartransplantatie bij ons in te plannen, dan verrekenen wij de kosten van het consult met de behandeling. Er wordt dan dus €100,- van het behandeltarief afgehaald.

Kan ik mijn consult annuleren of verschuiven naar een andere datum?

Wanneer u door omstandigheden genoodzaakt bent om het consult te annuleren, dan vragen wij u dit uiterlijk 48 uur vooraf aan de afspraak aan ons door te geven. Indien u ons niet of niet tijdig informeert, dan dienen wij uw consult afspraak te registreren als no-show. Wij zullen u dan een rekening van €100,- plus BTW toesturen. Na betaling van dit openstaande bedrag, kunt u opnieuw een afspraak inplannen voor een gratis consult. Indien u na het consult besluit om een behandeling bij ons te ondergaan, dan verrekenen wij de kosten van de no-show op uw eindfactuur in de vorm van een korting van enkel €100,- (omdat de behandeling vrijgesteld is van BTW als medische dienst).

Moet ik mijn haren laten scheren, knippen of wassen voor het eerste consult?

U hoeft uw haren niet te laten knippen of scheren. Het advies is om uw haren te wassen vooraf aan het consult en er niets in te doen qua stylingsproducten (gel, schuim). Daarmee krijgen wij goed inzicht in uw natuurlijke kapsel en hebben we de mogelijkheid om uw situatie het beste te beoordelen.

Mag er haargel, spray, schuim, kleurpoeder, extension of een pruik in mijn haar zitten tijdens het consult?

Nee. Om uw situatie juist te kunnen beoordelen en u van het beste advies te voorzien, moeten wij goed inzicht krijgen in uw natuurlijke kapsel. Om deze reden vragen wij u om uw haren te wassen en er vervolgens niets in te doen.

Ben ik geschikt voor het ARTAS 3D-simulatie programma?

Het ARTAS 3D simulatieprogramma is enkel bedoeld voor mannelijke kaalheid. Om deze reden wordt deze niet gebruikt bij het consult voor vrouwen.

Moet ik mijn oude foto’s, waar ik meer haar had, meenemen naar het consult?

Het meenemen van oude foto’s zal ons helpen om inzicht te krijgen in uw natuurlijke kapsel. Wij zullen tijdens het consult de oude foto’s samen met u bekijken en dit meenemen in de beoordeling.

Moet ik mijn medicatie of allergieoverzicht meenemen naar het eerste consult?

Dat is zeker handig. Hiermee kunnen we mogelijke fouten en/of onvolkomendheden voorkomen. Wij zullen deze gegevens dan inscannen in uw medisch dossier. Indien u de specifieke namen van uw medicatie en/of allergieën weet, dan hoeft u geen overzicht mee te nemen en dit enkel te vermelden in het anamneseformulier.

Moet ik een verwijsbrief meenemen naar het eerste consult?

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, omdat een haartransplantatie in principe geen verzekerde zorg is. Indien er medische redenen zijn voor een haartransplantatie en u mogelijk recht heeft op een vergoeding, dan raden we aan om via de huisarts naar ons te komen.

Is er een mogelijkheid om de behandelkamer te zien op de dag van het consult?

Dat is zeker mogelijk. Wij raden u aan om één van onze baliemedewerkers hier om te vragen, zodat zij u kunnen begeleiden en een rondleiding kunnen geven.

Top