Nazorg instructies Micro FUE behandeling

Bij problemen of noodsituaties buiten kantooruren, die niet tot de volgende dag kunnen wachten, belt u de spoedlijn. Dit nummer kunt u vinden op het nazorgformulier en de mail die u van ons heeft gekregen. De spoedlijn is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. U wordt dan doorgeschakeld met een van onze behandelaars.

Proces van genezing

Dag 1: Napijn is mogelijk, de wond kan branderig aanvoelen (zoals een schaafwond). U mag voor de pijn paracetamol innemen (tot vier keer per dag twee tabletten van 500mg paracetamol).

Dag 1 en 2: De wondjes kunnen nog iets nabloeden, wondvocht is normaal.

Dag 2/3: Het kan zijn dat uw huid opgezwollen is. Dat is normaal. Het komt vooral voor wanneer er getransplanteerd is bij de inhammen of het voorste gedeelte van het hoofd, de zwelling zakt richting de ogen. In de meeste gevallen komt dit voor op de vierde dag na de operatie. U kunt de zwelling masseren volgens onze instructies. Ook koelt u uw voorhoofd met een ice-pack of zakjes gevuld met doperwten elk uur voor 10 minuten. Let op dat u de eerste dagen op het getransplanteerde gebied niet mag wrijven, koelen of krabben! Koelen en masseren mag alleen op huid waar niet op geopereerd is.

Dag 2: U wast samen met ons in de kliniek voor het eerst uw haar.

Dag 1 tot en met 7: Overdag dient u de zweetband altijd te dragen. Dit om te voorkomen dat de zwelling gaat zakken. Wanneer u gaat slapen, moet u het nekkussen gebruiken en kunt u eventueel de zweetband afdoen als u hier veel last van heeft. Wanneer u wakker wordt, dient u de zweetband opnieuw te gebruiken. Ondervindt u géén last, dan is het advies om ook ’s-nachts de zweetband te gebruiken.

Dag 1 tot en met 7: Wij raden u aan om de eerste week minstens 3 liter water per dag te drinken.

Dag 10 tot 15: Korstjes laten los.

Dag 10: Eventuele zwelling is verdwenen.

Dag 15: Alle korstjes zijn er nu af. Soms kan dit proces 1-2 dagen langer duren. Er is dan géén reden om verontrust te zijn. Indien u nog korsten heeft op dag 15, dan willen we dit graag nakijken. We zouden u willen vragen ons een foto te mailen naar info@visushaarkliniek.nl, zodat wij uw hoofdhuid kunnen beoordelen.

Roodheid hoort bij het genezingsproces. Dit kan in tijdsduur variëren per persoon en huidskleur /-soort. Dit geldt ook voor jeuk, maar niet iedereen heeft daar last van. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wasinstructie

Wasinstructie FUE methode

Na uw eerste wasbeurt bij ons in de kliniek (op de tweede dag na de operatie), mag u op dezelfde wijze zoals geïnstrueerd uw hoofd wassen. U wast uw hoofd 1 keer per dag (tot dag 15 na de operatie) door het volgen van onderstaande stappen:

Stap 1: u smeert voorzichtig uw hoofdhuid in met lotion. Dit doet u deppend. Vermijd wrijven, te hard drukken of krabben. Wij raden Sebamed lotion aan.

Stap 2: laat de lotion 20 minuten inwerken.

Stap 3: u spoelt met een douchekop de lotion weg. Dit doet u met lauw en zacht stromend water. Eventueel kunt u een flesje vullen en langzaam leeggieten op uw hoofd. Het water mag niet hard stromen. Het kan even duren voordat alle lotion is weggespoeld.

Stap 4: vervolgens giet u een beetje shampoo op uw handen. U wrijft uw handen tegen elkaar tot er bubbels ontstaan. De bruisende shampoo dept u voorzichtig op uw hoofd. U hoeft de shampoo niet in te wrijven. Ook dit spoelt u weg met lauw en zacht stromend water.

Het donorgebied kunt u wassen, zoals u dat voorheen ook altijd deed. Giet een beetje shampoo op uw handen, wrijf het tegen elkaar aan tot er bubbels ontstaan. Was het donorgebied door de shampoo in te wrijven met uw handpalmen. Ook dit spoelt u weg met lauw en zacht stromend water.

Tot dag 15 herhaalt u hetzelfde proces, laat op dag 15 de lotion 1 uur inwerken, alvorens u het afspoelt. De laatste korsten horen hiermee los te laten. Blijven er korsten over? Dan herhaalt u deze laatste handeling de volgende dag nogmaals. Indien er alsnog korsten overblijven, neem dan contact met ons op.

Video: Wasinstructie Micro FUE Behandeling

Download gratis de Visus brochure

Kom op uw gemak (in 68 pagina's) alles te weten over Haartransplantatie.

Top