Nazorg instructies Gezichtshaartransplantatie

Bij problemen of noodsituaties buiten kantooruren, die niet tot de volgende dag kunnen wachten, belt u de spoedlijn. Dit nummer kunt u vinden op het nazorgformulier en de mail die u van ons heeft gekregen. De spoedlijn is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. U wordt dan doorgeschakeld met een van onze behandelaars.

Het verloop van het herstel

Proces van genezing

Dag 1: Napijn is mogelijk, de wond kan branderig aanvoelen (zoals een schaafwond). U mag voor de pijn paracetamol innemen (tot vier keer per dag twee tabletten van 500mg paracetamol).

Dag 1 en 2: De wondjes kunnen nog iets nabloeden, wondvocht is normaal.

Dag 2/3: Het kan zijn dat uw huid opgezwollen is. Dat is normaal. Let op dat u de eerste dagen op het getransplanteerde gebied niet mag wrijven, koelen of krabben!

Dag 2: U wast samen met ons in de kliniek voor het eerst het behandelde gebied.

Dag 1 tot en met 7: Wanneer u gaat slapen, moet u het nekkussen gebruiken.

Dag 1 tot en met 7: Wij raden u aan om de eerste week minstens 3 liter water per dag te drinken.

Dag 5 tot 10: Korstjes laten los.

Dag 10: Eventuele zwelling is verdwenen.

Dag 10: Alle korstjes zijn er nu af. Soms kan dit proces 1-2 dagen langer duren. Er is dan géén reden om verontrust te zijn. Indien u nog korsten heeft op dag 10, dan willen we dit graag nakijken. We zouden u willen vragen ons een foto te mailen naar info@visushaarkliniek.nl, zodat wij uw huid kunnen beoordelen.

Roodheid hoort bij het genezingsproces. Dit kan in tijdsduur variëren per persoon en huidskleur /-soort. Dit geldt ook voor jeuk, maar niet iedereen heeft daar last van. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wasinstructies

Wasinstructies

Wij maken met u een afspraak voor de eerste wasbeurt. Dit doen wij samen in de kliniek van Visus Haarkliniek op dag 2 na de ingreep. Daarna mag u thuis het wassen voortzetten volgens onze instructies. U blijft maximaal 5 minuten onder de douche.

Vanaf de 10e dag na de ingreep mag u de hele huid wassen met shampoo (geen anti-roos shampoo!). Het is raadzaam om het eerste jaar na de ingreep een neutrale shampoo te gebruiken, zonder parfum, sulfaten en parabenen.

DHI methode, instructie spray en wasinstructie voor de behandelde zone:

U dient de spray te gebruiken op de plekken waar u de grafts heeft ontvangen. Houdt er rekening mee dat de spray goed de geïmplanteerde grafts kan bereiken.

U dient de spray 1x per dag te gebruiken en op het behandelde gebied te sprayen. U kunt het beste sprayen van een afstand van 5 cm boven het behandelde gebied.

Wanneer u de spray heeft gebruikt, dient u deze 15 tot 20 minuten in te laten werken.

U kunt nu starten met het afspoelen van uw baard en/of snor met lauw water.

Nadat u uw gezichtsharen heeft afgespoeld, kunt u ze wassen met de Neutral shampoo. U giet een beetje Neutral shampoo op uw handen. U wrijft uw handen tegen elkaar tot er bubbels ontstaan. De bruisende shampoo dept u voorzichtig op de huid. U hoeft de shampoo niet in te wrijven.

U laat de shampoo 20 minuten inwerken en spoelt dit daarna weg met lauw en zacht stromend water.

Het donorgebied kunt u wassen, zoals u dat voorheen ook altijd deed. Giet een beetje shampoo op uw handen, wrijf het tegen elkaar aan tot er bubbels ontstaan. Was het donorgebied door de shampoo in te wrijven met uw handpalmen. Ook dit spoelt u weg met lauw en zacht stromend water.

Tot dag 10 herhaalt u hetzelfde proces, de laatste korsten horen los te laten. Op de 10e dag mag u de spray ook 30 minuten laten inwerken, indien u merkt dat de korstjes niet allemaal loskomen. Blijven er korsten over? Dan herhaalt u deze laatste handeling de volgende dag nogmaals. Indien er alsnog korsten overblijven, neem dan contact met ons op.

Download gratis de Visus brochure

Kom op uw gemak (in 68 pagina's) alles te weten over Haartransplantatie.

Top