Nazorg instructies DHI behandeling

Bij problemen of noodsituaties buiten kantooruren, die niet tot de volgende dag kunnen wachten, belt u de spoedlijn. Dit nummer kunt u vinden op het nazorgformulier en de mail die u van ons heeft gekregen. De spoedlijn is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. U wordt dan doorgeschakeld met een van onze behandelaars.

Proces van genezing

Dag 1: Napijn is mogelijk, de wond kan branderig aanvoelen (zoals een schaafwond). U mag voor de pijn paracetamol innemen (tot vier keer per dag twee tabletten van 500mg paracetamol).

Dag 1 en 2: De wondjes kunnen nog iets nabloeden, wondvocht is normaal.

Dag 2/3: Het kan zijn dat uw huid opgezwollen is. Dat is normaal. Het komt vooral voor wanneer er getransplanteerd is bij de inhammen of het voorste gedeelte van het hoofd, de zwelling zakt richting de ogen. In de meeste gevallen komt dit voor op de vierde dag na de operatie. U kunt de zwelling masseren volgens onze instructies. Ook koelt u uw voorhoofd met een ice-pack of zakjes gevuld met doperwten elk uur voor 10 minuten. Let op dat u de eerste dagen op het getransplanteerde gebied niet mag wrijven, koelen of krabben! Koelen en masseren mag alleen op huid waar niet op geopereerd is.

Dag 2: U wast samen met ons in de kliniek voor het eerst uw haar.

Dag 1 tot en met 7: Overdag dient u de zweetband altijd te dragen. Dit om te voorkomen dat de zwelling gaat zakken. Wanneer u gaat slapen, moet u het nekkussen gebruiken en kunt u eventueel de zweetband afdoen als u hier veel last van heeft. Wanneer u wakker wordt, dient u de zweetband opnieuw te gebruiken. Ondervindt u géén last, dan is het advies om ook ’s-nachts de zweetband te gebruiken.

Dag 1 tot en met 7: Wij raden u aan om de eerste week minstens 3 liter water per dag te drinken.

Dag 10 tot 15: Korstjes laten los.

Dag 10: Eventuele zwelling is verdwenen.

Dag 15: Alle korstjes zijn er nu af. Soms kan dit proces 1-2 dagen langer duren. Er is dan géén reden om verontrust te zijn. Indien u nog korsten heeft op dag 10, dan willen we dit graag nakijken. We zouden u willen vragen ons een foto te mailen naar info@visushaarkliniek.nl, zodat wij uw hoofdhuid kunnen beoordelen.

Roodheid hoort bij het genezingsproces. Dit kan in tijdsduur variëren per persoon en huidskleur /-soort. Dit geldt ook voor jeuk, maar niet iedereen heeft daar last van. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Let op! Na de transplantatie moet u uw haren goed wassen en verzorgen. Daarbij is het juist en volledig volgen van de nazorg instructies erg belangrijk. Indien u dat niet doet, bestaat er een infectierisico.

Wasinstructie

Wasinstructie DHI methode

Na uw eerste wasbeurt bij ons in de kliniek (op de tweede dag na de operatie), mag u op dezelfde wijze zoals geïnstrueerd uw hoofd wassen. U wast uw hoofd 1 keer per dag (tot dag 15 na de operatie) door het volgen van onderstaande stappen:

DHI methode, instructie spray en wasinstructie voor de behandelde zone:

U dient de spray te gebruiken op de plekken waar u de grafts heeft ontvangen. Houdt er rekening mee dat u daarbij met uw hand de eigen haren een beetje afzijdig houdt, zodat de spray goed de geïmplanteerde grafts kan bereiken.

U dient de spray 1x per dag te gebruiken en op het behandelde gebied te sprayen. U kunt het beste sprayen van een afstand van 5 cm boven het behandelde gebied.

Wanneer u de spray heeft gebruikt, dient u deze 15 tot 20 minuten in te laten werken.

U kunt nu starten met het afspoelen van uw haar met lauw water.

Nadat u uw haren heeft afgespoeld, kunt u uw haren wassen met de Neutral shampoo. U giet een beetje Neutral shampoo op uw handen. U wrijft uw handen tegen elkaar tot er bubbels ontstaan. De bruisende shampoo dept u voorzichtig op uw hoofd. U hoeft de shampoo niet in te wrijven.

Het donorgebied kunt u wassen, zoals u dat voorheen ook altijd deed. Giet een beetje shampoo op uw handen, wrijf het tegen elkaar aan tot er bubbels ontstaan. Was het donorgebied door de shampoo in te wrijven met uw handpalmen. Ook dit spoelt u weg met lauw en zacht stromend water.

Tot dag 15 herhaalt u hetzelfde proces, de laatste korsten horen los te laten. Op de 15e dag mag u de spray ook 30 minuten laten inwerken, indien u merkt dat de korstjes niet allemaal loskomen. Blijven er korsten over? Dan herhaalt u deze laatste handeling de volgende dag nogmaals. Indien er alsnog korsten overblijven, neem dan contact met ons op.

Na 15 dagen, mag u uw hoofd weer normaal wassen. Wij raden u aan om het eerste jaar na de operatie een neutrale shampoo te gebruiken. Vermijd producten waar parfum en parabenen in verwerkt zijn.

Let op: na de operatie is het belangrijk dat u zo min mogelijk aan uw hoofdhuid zit en uw haar goed schoon houdt, ook na de eerste tien dagen. Dit is belangrijk om de kans op infecties zo laag mogelijk te houden.

Video: Wasinstructies DHI Behandeling

Download gratis de Visus brochure

Kom op uw gemak (in 68 pagina's) alles te weten over Haartransplantatie.

Top