tijdens de haarimplantatie behandeling

Micro FUE haar transplantatie

De Micro FUE haartransplantatie van Visus geeft een prachtig, natuurlijk resultaat. Geen litteken op uw achterhoofd, geen hechtingen en minder pijn en zwellingen dan bij de andere methodes. Het verschil met de standaard FUE is dat bij de Micro FUE een nog kleiner instrument wordt gebruikt voor een nog mooier resultaat en snel herstel.

microfue haartransplantatie pijnloze behandeling
Voor voor de haar transplantatie behandeling

Voor de behandeling
Deze patiënt heeft gekozen voor de Micro FUE

3e dag een paar dagen na de haar implantatie behandeling

Dag 3
Op dag 3 vindt de eerste nacontrole plaats

Verwachting na foto haartransplantatie

Verwachting
Te verwachten resultaten na 12 maanden

Micro FUE: procesbeschrijving

Wij geven u graag inzicht in het proces van de Micro FUE. Hieronder treft u een beschrijving van het moment van eerste kennismaking met de Micro FUE tot aan uw eerste nacontrole.

Eerste afspraak en anamnese

Onze patiënten die telefonisch of online een afspraak hebben gemaakt, worden vanaf het moment dat ze onze kliniek betreden op een vriendelijke en professionele manier opgevangen. Onze kliniek hanteert een ‘zero-waste’ beleid en werkt milieubewust. Patiënten krijgen daarom na binnenkomst géén papieren formulier, maar een tablet om het anamneseformulier in te vullen.

Het maken van foto’s

Nadat de formulieren zijn ingevuld en wij alle benodigde gegevens hebben geregistreerd, worden er foto’s genomen van onze patiënten vanuit 5 verschillende perspectieven. Dat gebeurt in een modern uitgeruste fotostudio waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie. Alle foto’s die in onze studio worden gemaakt, worden enkel intern gebruikt voor het simulatieprogramma. Wanneer bij u de foto’s worden gemaakt, beoordeeld ons team van specialisten bestaande uit een dermatoloog, basisarts en haarspecialisten, alvast uw gegevens.

voorbeeld artas fue haartransplantatie

3D simulatieprogramma – ARTAS Hair Studio

Nadat er foto’s zijn gemaakt, gaat u verder naar onze consultatieruimte. Daarbij wordt de geschiktheid van het donorgebied en uw haarstructuur onderzocht en geëvalueerd. De verschillende foto’s die zijn gemaakt, worden opgenomen in het simulatieprogramma en er wordt een 3D beeld gecreëerd. Op basis van deze beelden worden er tekeningen en analyses gemaakt van de gebieden waar de te implanteren haren zullen komen. Tevens wordt er een schatting gemaakt van het aantal follikels die moeten worden getransplanteerd. Het simulatieprogramma toont u vervolgens een weergave van de verwachte situatie na de operatie. Samen met u wordt het verwachte resultaat beoordeeld en worden er aanpassingen gedaan op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften.

consult van haar implantatie

Informatievoorziening

Indien u tevreden bent met het te verwachten resultaat en een goed gevoel heeft over het geheel, dan kunt u samen met onze arts een operatiedatum bepalen. Daarna krijgt u nog aanvullende informatie over het gehele proces. Deze informatie krijgt u ook per mail toegestuurd, zodat u het allemaal thuis nog eens op uw gemak kunt doornemen. Na deze stap bent u van alle informatie voorzien om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Als laatste wordt aan u gevraagd wat u graag zou willen eten op de dag van de operatie, zodat wij dit voor u kunnen verzorgen. Hierna wordt het consult afgerond en kunt u naar huis.

consult van haar implantatie
haartransplantatie behandeldag

Behandeldag: Laatste controles en uw goedkeuring

Op de dag van de operatie zal het behandelteam nogmaals al uw gegevens doornemen en u voorbereiden. Daarbij worden er op basis van het simulatieprogramma lijnen getekend op uw hoofdhuid. Hiermee wordt uw nieuwe haarlijn bepaald en aan u getoond met behulp van spiegels. Na uw goedkeuring kan de operatie beginnen. De ingreep start met lokale anesthesie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘Comfort-in’ naaldvrije injectieapparaat. Door gebruik te maken van dit moderne apparaat, beperken wij de pijn in het anesthesieproces tot een minimum. Er worden daarbij geen naalden gebruikt.

op uw gemak de haartransplantatie ondergaan

All-in-one entertainment systeem

Tijdens de operatie kunt u gebruik maken van ons all-in-one entertainment systeem, zodat u zich comfortabel en op uw gemak voelt. U krijgt daarbij een speciale bluetooth-headset met ‘noise cancellation’, zodat u maximaal kunt genieten van Netflix tot Spotify, Youtube en PlayStation.

op uw gemak de haartransplantatie ondergaan
pijnloze haartransplantatie behandeling

Verzamelen van de follikels

Ons team zal, nadat de lokale anesthesie is afgerond, starten met het verzamelen van de transplantaten uit het donorgebied. Daarbij worden zorgvuldig de follikels uit het donorgebied gehaald. Na dit proces worden de verzamelde follikels onderzocht en geteld. Op basis van dit resultaat worden er zogenoemde kanalen geopend in het te implanteren gebied. Nadat de kanalen zijn geopend, zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de implantatie afgerond en wordt er een maaltijd pauze van 45 minuten ingelast. Na deze pauze wordt gestart met het implanteren van de follikels. De duur van deze fase hangt onder andere af van het aantal transplantaten, uw type haar en uw type huid.

controle na uw haartransplantatie

Medicatiegebruik en inplannen van controleafspraken

Na de operatie zal u door ons team worden geïnformeerd over de te gebruiken medicatie. Alle mogelijke situaties die na de operatie kunnen optreden, worden u zorgvuldig uitgelegd. U weet precies waar u aan toe bent en welke acties u moet ondernemen indien het optreedt. Alle informatie over de nazorg worden u ook digitaal, per mail verstuurd. Zo bent u ook thuis van alle informatie voorzien. Voor uw vertrek wordt er een afspraak gepland voor de eerste nacontrole voor 2 dagen na de operatie. Op de derde dag na de operatie vindt de eerste controleafspraak plaats. Daarbij wordt uw haar gewassen en krijgt u uitleg over hoe u thuis uw haren dient te wassen om eventuele schade te voorkomen. Na deze eerste controle, worden uw vervolgafspraken voor de volgende controles ingepland voor 1, 3, 6 en 12 maanden na de operatie.

controle na uw haartransplantatie

Veelgestelde vragen over de behandeling met de Micro FUE Haartransplantatie

 • Waarom zou ik kiezen voor een Micro FUE haartransplantatie?

  Bij de FUE-methode (Follicular Unit Extraction) worden haarzakjes met een hol naaldje losgemaakt en een voor een getransplanteerd naar de kale plekken of dunner wordende haargebieden. Micro betekent dat de behandeling wordt uitgevoerd met een extra klein naaldje. Dat zorgt voor een nog sneller herstel en gaat littekenvorming tegen. Ook kunnen we heel kleine grafts (haarzakjes voor transplantatie) weghalen. Dit geeft een mooier, natuurlijker resultaat dan de grotere grafts.
  Het weghalen van de haren gebeurt in een gebied waar de kans dat haren uitvallen klein is, vaak aan de zijkant van het hoofd en het achterhoofd. Nadat de haren zijn losgemaakt, worden ze er met een pincet uitgetrokken en onder de microscoop bekeken.
  Het grote voordeel van deze methode is dat het niet meer nodig is om een stuk huid uit de hoofdhuid te snijden, zoals bij eerdere transplantatiemethoden. Hierdoor is de methode ook geschikt voor mensen met een ‘strakke hoofdhuid’. Ook heeft u na de behandeling geen hechtingen en een litteken op uw achterhoofd en kunt u dus gewoon kort haar hebben als u dat wilt.

 • Is de Micro FUE haartransplantatie veilig?

  Ja, het is een veilige behandeling. Er zijn geen complicaties bekend.

 • Hoe lang duurt een Micro FUE haartransplantatie?

  Het hangt ervan af hoeveel haarzakjes (grafts) getransplanteerd worden. Een behandeling met 3000-3500 grafts duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

 • Doet een Micro FUE haartransplantatie pijn?

  Nee, u krijgt een verdoving en voelt geen pijn tijdens de behandeling. De meeste mensen vinden de behandeling ‘comfortabel’.

 • Heb ik pijn na een Micro FUE haartransplantatie?

  Nee. Het effect van de plaatselijke verdoving houdt nog een aantal uren aan, zo’n 12 tot 14 uur. Als de verdoving eenmaal is uitgewerkt, zult u ook nauwelijks last hebben van de behandeling.

 • Ziet mijn haar er na een Micro FUE haartransplantatie natuurlijk uit?

  Ja. Bij Visus vinden we het heel belangrijk dat u tevreden bent over de behandeling. Daarvoor is het essentieel dat het haar er natuurlijk uitziet. We houden bij het transplanteren rekening met uw haargroei, zoals kruinen en de haargrens. We maken een goede verdeling van de grafts met meer of minder haren. Verder gebruiken we kleine grafts. Dat geeft een natuurlijker resultaat dan grote grafts.

 • Is het resultaat van een Micro FUE haartransplantatie blijvend?

  De haarzakjes (grafts) die worden verwijderd van de zijkant en/of achterkant van het hoofd, zijn niet gevoelig voor de hormonen die voor haarverlies zorgen. Dit komt door bepaalde erfelijke eigenschappen. Als deze haarzakjes verplaatst worden, houden ze hun eigenschappen en zullen ze nog steeds ongevoelig zijn voor hormonen die kaalheid veroorzaken. Het resultaat van een Micro FUE haartransplantatie is dus inderdaad blijvend.

 • Heb ik littekens na een Micro FUE haartransplantatie?

  Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling.

 • Werkt een haartransplantatie goed?

  Ja, het is de enige oplossing bij haarverlies en kaalheid. Ongeveer 98% van de getransplanteerde haarzakjes overleven en gaan groeien.

 • Hoe lang duurt het voordat ik weer kan werken na een Micro FUE haartransplantatie?

  De dag na de operatie kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Na 2 tot 3 dagen kunt u weer aan het werk.

 • Wanneer kan ik het resultaat zien van een Micro FUE haartransplantatie?

  De getransplanteerde haren vallen uit in de eerste maand. Dit is normaal. Zo’n 3 tot 4 maanden na de behandeling zult u merken dat er weer haren gaan groeien op de plek die eerst kaal was. In het begin kunnen de haren dun en krullend zijn. Naarmate de haren verder groeien, zullen ze steeds meer op uw andere haar gaan lijken. Na 9 tot 18 maanden is het definitieve resultaat goed zichtbaar.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij een Micro FUE haartransplantatie?

  Het hangt onder andere af van uw leeftijd, de vorm van uw hoofd, de dikte van uw haar, uw wensen en verwachtingen en de soort haarverlies die u heeft. Het varieert van 1 tot 4 sessies, al hebben de meeste mensen maar 1 sessie nodig. Mocht u nog een sessie nodig hebben, dan kan dat pas na 9 maanden.

 • Kan ik nog steeds een haarstukje dragen na een Micro FUE haartransplantatie?

  Ja dat is mogelijk als u het vastmaakt met clipjes. U kunt het niet vastmaken met lijm of een ander kleefmiddel. Er zijn handige manieren om het gebruik van een haarstukje zo onopvallend mogelijk te stoppen. We kunnen u daar advies over geven.

 • Welke complicaties zijn mogelijk bij een Micro FUE haartransplantatie?

  Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:
  -Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden. Een
  infectie komt dan ook nauwelijks voor.
  -Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving. Dit komt bijna nooit voor.
  -Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan
  geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
  -Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd
  naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na
  een paar dagen vanzelf minder.
  -Ingegroeide haren. Dit gaat vanzelf over.

 • Wanneer is het veilig om je haar te kleuren na een haartransplantatie?

  Wanneer het haarzakje naar de hoofdhuid wordt overgeplant, wordt een kleine incisie gemaakt met een speciaal hulpmiddel in de hoofdhuid en wordt het haarzakje in zijn nieuwe positie geplaatst. Het lichaam begint onmiddellijk te helen in het nieuwe transplantaat en aangezien de incisie voor de follikel zeer klein is (~ 1 mm of minder), verloopt de genezing vrij snel en moet deze volledig worden genezen op de nieuwe locatie binnen 10 dagen na uw procedure. Als een patiënt zijn haar elke zes weken kleurt, raden we aan om 3 weken vóór en 3 weken na de haartransplantatie te kleuren. Het is 21 dagen lang genoeg om de wonden volledig te genezen en het is veilig om je haar te kleuren. Maar om risico te vermijden, kunnen we zeggen dat het veilig is om uw haar na 2 maanden te kleuren.

 • Wat zijn de gemiddelde kosten van een Micro FUE haartransplantatie?

  De kosten varieren en hangen af van uw wensen. Hoe meer haarzakjes er getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten. Wilt u toch alvast een indicatie, kijk dan op onze prijslijst. U kunt bij Visus ook een gratis consult aanvragen, Daarin kunt u al uw vragen stellen.