Micro Haar Pigmentatie (MHP)

Bij deze niet-chirurgische ingreep brengen we met minuscuul kleine naaldjes pigment op uw hoofdhuid aan. Het resultaat is een stoere look van afgeschoren haar.

Wat is Micro Haar Pigmentatie?

Micro Haar Pigmentatie is een van de meest effectieve oplossingen tegen haarverlies en dunner wordend haar.

Na de Micro Haar Pigmentatie behandeling is het net alsof u gemillimeterd haar heeft. Dat maakt de behandeling een prima keuze voor kalende, maar ook volledig kale mensen. U zult zelf het verschil niet kunnen zien tussen het pigment en echt afgeschoren haar.

Micro Haar Pigmentatie is ideaal voor mannen die last hebben van normaal, genetisch haarverlies, voor vrouwen met dunner wordend haar, en voor iedereen die kampt met een vorm van alopecia. Zelfs agressieve vormen als alopecia areata of alopecia totalis kunnen wij camoufleren met deze unieke en zeer geavanceerde behandeling.

De voordelen? Er is geen chirurgie nodig, geen onderhoud, de behandeling is goedkoper dan andere behandelingen en u hoeft geen medicijnen te gebruiken.

Welke gebieden kunnen met Micro Haar Pigmentatie behandeld worden?

Mits aangebracht door een opgeleid en gediplomeerd specialist kan Micro Haar Pigmentatie wijkende haargrenzen herstellen, resterende haren dikker laten lijken, oude littekens van een FUT-haartransplantatie camoufleren, en het uiterlijk van een dikke, volle haardos bieden.

Haargrens

Herstel uw teruggetrokken haarlijn en geef uw gezicht de fraaie omlijsting die het verdient. Dankzij Micro Haar Pigmentatie bent u in staat om de haargrens te kiezen die het beste bij de vorm van uw gezicht past. Opties zijn: strak, jeugdig, naturel, licht teruggetrokken, volwassen. Samen met onze behandelend specialist ontdekt u de ideale haargrens, passend bij uw gezicht, de vorm van uw hoofd en uw leeftijd.

Kaalheid

Of uw haar nu sinds kort dunner wordt of dat uw meeste haar al is uitgevallen, Micro Haar Pigmentatie kan voor u de perfecte oplossing zijn. Door het uiterlijk van haarzakjes te tatoeëren op de kale plekken is het mogelijk om direct de look te krijgen van iemand met een kaalgeschoren hoofd met vol haar. Door uw eigen haarzakjes en haarkleur na te bootsen kan haarpigmentatie het idee van een volle bos haar versterken.

Littekencamouflage

Heeft u littekens op uw hoofdhuid of in het verleden een haartransplantatie gehad en daar een litteken aan over gehouden? Dan kan Micro Haar Pigmentatie helpen dit te verbergen. Veel cliënten die kiezen voor haarpigmentatie doen dit om littekens van oude FUT haartransplantaties te camoufleren. Vaak zijn deze littekens duidelijk zichtbaar, maar kunnen ze goed worden gecamoufleerd met MHP.

Hoe verloopt een Micro Haar Pigmentatie behandeling?

Haarpigmentatie gebeurt door middel van het zeer nauwkeurig tatoeëren van de hoofdhuid. Omdat ieder natuurlijk haarzakje op het hoofd de neiging heeft om een bepaalde kant op te groeien, nemen we uitgebreid de tijd om de patronen in uw natuurlijke haar te bestuderen en na te bootsen. Voor het behalen van zo’n naturel mogelijk resultaat maken onze technici gebruik van 3-4 tinten pigment per cliënt.

Veel mensen denken dat Micro Haar Pigmentatie ook door een tatoeëerder gedaan kan worden. Dit is echter niet verstandig. Voor de behandeling is organische inkt nodig die niet vervaagt richting blauw of groen, zoals vaak wel het geval is bij normale tatoeage-inkt. Ook de naalden voor MHP zijn uniek en wezenlijk anders dan die voor een tatoeage.

Veelgestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie

 • Veelgestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie

  Met het blote oog is het verschil tussen een echt haarzakje en eentje gemaakt met onze naalden onmogelijk te zien. Wij gebruiken de kleinste naalden die beschikbaar zijn.

 • Wat is het verschil tussen permanent en semi-permanent?

  Of het resultaat blijvend of voor langere tijd is, hangt af van het gebruikte pigment en de diepte waarmee de naald de huid binnendringt tijdens de behandeling. Huidtype en nazorg zijn ook bepalend voor het resultaat. Tijdens uw consult bespreken we alle details en mogelijkheden. Cliënten die onze nazorg-instructies goed opvolgen hebben vele jaren plezier van hun behandeling.

 • Is Micro Haar Pigmentatie pijnlijk?

  De behandeling kan onprettig aanvoelen. Sommigen omschrijven het als pijnlijk, anderen vinden het juist wel meevallen. Daarom is het niet mogelijk om te voorspellen hoeveel ongemak u zult ervaren tijdens de behandeling, iedereen heeft zijn eigen pijngrens. Mocht u tegen eventuele pijn opzien, dan kunnen wij uw huid verdoven met lidocaïnezalf.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

  Gemiddeld genomen 2-3 uur voor iedere sessie. Mogelijk is er een laatste behandeling nodig om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarover oordeelt uw behandelaar zodra de hoofdhuid volledig hersteld is.

 • Zal het pigment vervagen of veranderen van kleur?

  Het risico op verkleuring van de pigment naar blauw of groen is nul. Maar zoals met alle permanente make-up treedt er in de loop van de tijd wel enige vervaging op aangezien uw huid ook langzaam veroudert.

 • Is de kleur van mijn haar van invloed?

  Jazeker. We hebben pigment voor iedere kleur haarzakje en we gebruiken specifieke MHP-inkt, verdeeld over zes tinten die we in iedere kleur kunnen mengen.

 • Hoeveel dagen zitten er tussen twee behandelingen?

  Hoewel het mogelijk is om twee sessies in een week te doen, raden we u aan om 7-10 dagen de tijd te nemen om volledig te herstellen voor de volgende behandeling.

 • Hoe lang duurt volledig herstel van de hoofdhuid?

  De hoofdhuid is na 7-10 dagen volledig hersteld.

 • Moet ik voor de behandeling mijn hoofd kaalscheren?

  Na uw consult, het bestuderen van foto’s van uw hoofdhuid en het evalueren van uw persoonlijke omstandigheden geven we u een advies suggestie voor de lengte van uw haar voor het begin van de behandeling.

 • Hoeveel kost Micro Haar Pigmentatie?

  De prijs varieert en hangt af van de gewenste dichtheid. Voor een schatting kunt u onze prijslijst bekijken. U kunt ook een afspraak maken voor een gratis consult bij de VISUS haarkliniek.