Haartransplantatie Adviseur K. Dudink

Waarom zou ik kiezen voor een Micro FUE haartransplantatie?

Bij de FUE-methode (Follicular Unit Extraction) worden haarzakjes met een hol naaldje losgemaakt en een voor een getransplanteerd naar de kale plekken of dunner wordende haargebieden. Micro betekent dat de behandeling wordt uitgevoerd met een extra klein naaldje. Dat zorgt voor een nog sneller herstel en gaat littekenvorming tegen. Ook kunnen we heel kleine grafts (haarzakjes voor transplantatie) weghalen. Dit geeft een mooier, natuurlijker resultaat dan de grotere grafts.

Het weghalen van de haren gebeurt in een gebied waar de kans dat haren uitvallen klein is, vaak aan de zijkant van het hoofd en het achterhoofd. Nadat de haren zijn losgemaakt, worden ze er met een pincet uitgetrokken en onder de microscoop bekeken.

Het grote voordeel van deze methode is dat het niet meer nodig is om een stuk huid uit de hoofdhuid te snijden, zoals bij eerdere transplantatiemethoden. Hierdoor is de methode ook geschikt voor mensen met een ‘strakke hoofdhuid’. Ook heeft u na de behandeling geen hechtingen en een litteken op uw achterhoofd en kunt u dus gewoon kort haar hebben als u dat wilt.