Grafts vs. Haar(wortels)

De belangrijkste vraag bij haartransplantatie is hoeveel haar(wortels) er moet(en) worden geïmplanteerd om het gewenste resultaat te behalen. Dit wordt bepaald op basis van grafts, ook wel transplantaten of folliculaire eenheden genoemd. Grafts, is de naam voor de basisstructuur die worden geïmplanteerd.

Eén graft, bevat 1-4 haren (gemiddeld 2,2). Ieder haar heeft een eigen haarwortel. Eén haarwortel, kan enkel één haar produceren. Hoeveel haar u na de behandeling zult hebben, is afhankelijk van het aantal geïmplanteerde haarwortels. Indien in iedere graft die is geïmplanteerd 1 haarwortel zou zitten, dan is het aantal haren gelijk aan het aantal geïmplanteerde grafts. Indien het gemiddelde van 2,2 wordt aangenomen, dan betekent dat indien er 3000 grafts worden geïmplanteerd er 6.600 haren zijn geïmplanteerd.

Kortom, is het aantal haarwortels dat wordt geïmplanteerd belangrijk. Het daadwerkelijke resultaat in aantallen van haren wordt hiermee bepaald en niet op basis van grafts. Een goede behandeling en chirurg, leiden ertoe dat de grafts behouden blijven en haren gaan produceren.