DHI (Direct Haar Implantatie)

De DHI, Direct Haar Implantatie,  haarimplantatietechniek is de nieuwste haartransplantatietechniek en biedt een 100% natuurlijk resultaat. De geïmplanteerde haren blijven tijdens het hele leven groeien en vallen niet uit. Ongeschoren en minder bloedende implantatieproces…

DHI (Direct Hair Implantation)

De DHI, Direct Hair Implantation,  haarimplantatietechniek is de nieuwste haartransplantatietechniek en biedt een 100% natuurlijk resultaat. De geïmplanteerde haren blijven tijdens het hele leven groeien en vallen niet uit. Ongeschoren en minder bloedende implantatieproces…

Natuurlijk resultaat, zonder bloeding tijdens het implantatieproces

De DHI, Direct Hair Implantation,  haarimplantatietechniek is de nieuwste haartransplantatietechniek en biedt een 100% natuurlijk resultaat. De geïmplanteerde haren blijven tijdens het hele leven groeien en vallen niet uit.

In tegensteling tot andere haartransplantatietechnieken zoals de FUE methode, is het bij de DHI methode niet meer nodig om kanalen (recipient sites) te openen in het ontvangende gebied. Kanalen, zijn zogenoemde kleine openingen die in de hoofdhuid worden gemaakt om de haarzakjes daar vervolgens in te implanteren. Dat is een stap in het proces van de FUE methode, die plaatsvindt na het verzamelen van de haarzakjes uit het donorgebied.

De DHI techniek maakt gebruik van een speciaal implantatieapparaat, de DHI Implanter. Dit apparaat maakt het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren, dus zonder vooraf gemaakte incisies of kanalen in de ontvangende zone. De stap van het openen van kanalen wordt dus overgeslagen. Het voordeel hiervan is dat er geen sprake is van bloeding tijdens het implantatieproces. De haarzakjes worden met de DHI Implanter direct geïmplanteerd in het ontvangende gebied. Dankzij het gebruik van dit implantatieapparaat is er volledige controle en veiligheid over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.

Verschillen tussen DHI (Direct Haar Implantatie) en Micro FUE Haartransplantatie

1) De DHI methode maakt gebruik van een speciale implantatieapparaat, de DHI Implanter, om het haarzakje in de juiste hoek, diepte en richting te implanteren.

2) De DHI techniek implanteert de transplantaten direct in het ontvangende gebied, terwijl bij de Micro FUE techniek de transplantaten eerst worden bewaard in een speciale oplossing. Vervolgens worden er kanalen (recipient sites) geopend in het ontvangende gebied. De transplantaten worden daarna geïmplanteerd in de geopende kanalen.

3) Bij de DHI methode is er sprake van minder bloeding in vergelijking met de Micro FUE methode. Reden hiervoor is het gebruik van de DHI implanter en het niet hoeven maken van kanalen in het ontvangende gebied.

4) Per vierkante centimeter kan er maximale dichtheid worden behaald met de DHI methode. Dankzij de DHI methode is het mogelijk om 80-90 haarzakjes te implanteren per cm2, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 45-60 per cm2 zijn.

5) Tijdens één sessie met de DHI methode kunnen er ongeveer 3000 haarzakjes geïmplanteerd worden, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 5000 kunnen zijn. Patiënten die dus meer dan 3000 transplantaten nodig hebben, hebben méér dan één sessie nodig indien zij kiezen voor de DHI methode.

6) Het implanteren van een haarzakje in de juiste hoek, diepte en richting is eenvoudiger met de DHI dankzij het gebruik van de Implanter. De ervaring en specialistische kennis van het Visus team, zorgt ervoor dat zij dit ook op een goede manier handmatig realiseren met de Micro FUE methode.

7) Het is niet nodig om te scheren wanneer wordt gekozen voor de DHI, alleen het donorgebied wordt bijgesneden. Bij Micro FUE haartransplantatie moet de hele hoofdhuid worden geschoren vooraf aan de ingreep.

8) Het herstelproces is sneller met de DHI methode dan met de Micro FUE.

Veelgestelde vragen over DHI (Direct Haar Implantatie)

 • Wat is DHI (Direct Haar Implantatie)?

  De DHI methode is een haartransplantatietechniek die wordt uitgevoerd met behulp van speciale implantatiepen, ook wel de DHI Implanter genoemd. De geoogste transplantaten worden bij deze methode direct in het ontvangende gebied geïmplanteerd.

 • Wat zijn de voordelen van DHI (Direct Haar Implantatie)-techniek?

  Direct Hair Implantation (DHI) zorgt voor een natuurlijke look en de maximale haardichtheid. De kans op littekens in het ontvangende gebied is minimaal bij DHI, omdat er geen kanalen hoeven te worden gemaakt. Tevens is er geen bloeding in de implantatiefase. Het risico van korstvorming is daarom ook erg laag. Door minder beschadiging van de hoofdhuid, is het herstel sneller bij de DHI-techniek.

 • Hoe verloopt de DHI (Direct Haar Implantatie) behandeling?

  Extractiefase: de haarzakjes worden één voor één uit het donorgebied geoogst met behulp van een speciaal ontworpen apparaat met een diameter van 1 mm of minder. De haarzakjes worden vervolgens voorbereid om ze te plaatsen in de DHI Implanter.

  Plaatsingsfase: De haarzakjes worden in de DHI Implanter geplaatst en vervolgens rechtstreeks in de hoofdhuid geïmplanteerd. Vooraf worden er geen kanalen geopend.

  Natuurlijk resultaat: Dankzij volledige controle van de diepte, richting en hoek van de elk individueel transplaat, wordt een 100% natuurlijk resultaat gegarandeerd.

 • Wie zijn goede kandidaten voor de DHI (Direct Haar Implantatie)-techniek?

  De meest geschikte kandidaten voor de DHI methode zijn patiënten die…:

  • een frontale haarlijntransplantatie nodig hebben;
  • wenkbrauwtransplantatie nodig hebben;
  • baard- en snortransplantatie nodig hebben;
  • niet de voorkeur geven om de hoofdhuid te scheren vooraf aan de operatie;
  • een hogere dichtheid willen behalen in het ontvangende

 • Is DHI (Direct Haar Implantatie) een pijnloze techniek?

  Nee, u krijgt een verdoving en voelt geen pijn tijdens de behandeling. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, die we inbrengen door middel van onze naalvrije anesthesiemethode. De meeste mensen ervaren de behandeling als ‘comfortabel’.

 • Hoe lang duurt de procedure?

  De duur van de DHI procedure is afhankelijk van de hoeveelheid haarzakjes die u nodig heeft en de mate van haarverlies. Een patiënt met een kleine hoeveelheid haarverlies kan slechts een korte sessie nodig hebben die ongeveer 3-4 uur duurt, terwijl de procedure voor een persoon met veel haarverlies 2 dagen kan vereisen, waarbij elke dag ongeveer 6 uur duurt.

 • Zijn er veel voorkomende postoperatieve complicaties?

  Er zijn geen specifieke complicaties die veel voorkomen, maar sommige patiënten kunnen na de haartransplantatie lichte hoofdpijn, zwelling, jeuk of gevoeligheid ervaren in het operatiegebied.

 • Is het resultaat van de behandeling blijvend?

  Het resultaat van haartransplantatie is permanent. Wij bieden dan ook levenslange groeigarantie aan. De geïmplanteerde haren komen uit het gebied, waar haren niet uitvallen. Dit zal dan ook niet gebeuren in hun nieuwe gebied.

 • Hoeveel kost een DHI (Direct Haar Implantatie)?

  De kosten varieren en hangen af van uw wensen. Hoe meer haarzakjes er getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten. Wilt u toch alvast een indicatie, kijk dan op onze prijslijst. U kunt bij Visus ook een gratis consult aanvragen, Daarin kunt u al uw vragen stellen.